İslami Cihad mensubu, Siyonist saldırıda şehit oldu

İslami Cihad mensubu, Siyonist saldırıda şehit oldu

Özgürleştirilen eski esirlerden İslami Cihad mensubu Mu'tazz Hicazi bugün (30 Ekim Perşembe) sabah Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güney tarafında yer alan Silvan beldesinin es-Sevri mahallesinde bulunan evine işgal rejimine mensup bir çete tarafından düzenlene

Özgürleştirilen eski esirlerden İslami Cihad mensubu Mu'tazz Hicazi bugün (30 Ekim Perşembe) sabah Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güney tarafında yer alan Silvan beldesinin es-Sevri  mahallesinde bulunan evine işgal rejimine mensup bir çete tarafından düzenlenen baskında gerçekleştirilen suikastla şehit edildi.

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilerde işgalcilerin baskını tamamen cinayet kastıyla yaptıklarının baskın yapan kişilerin tutumlarından belli olduğuna dikkat çekildi. Filistinli Araplara ait kıyafetleri giyen ve kendilerini onlara benzetmeye çalışan cinayet çetesinin elemanları önce evi kuşatmaya aldı, sonra çatısına çıktılar ve ardından da çok yakın mesafeden ateş ederek Mu'tazz Hicazi'yi şehit ettiler.
 
İşgal rejiminin ordusu tarafından yansıtılan ve siyonistlere ait kaynaklarda verilen bilgilerde Hicazi'nin işgalcilere ateş ettiği ve bu yüzden öldürüldüğü iddiasında bulunuldu. Siyonistlere ait kaynaklarda Mu'tazz Hicazi'nin önceki gece radikal siyonist haham Yehuda Glick'e düzenlenen suikast grişiminden sorumlu tutulduğu iddiasında bulunuldu.

Siyonist cinayet şebekesinin genç yaştaki Filistinli Mu'tazz Hicazi'yi şehit ettikleri saldırıda civardaki üç kişi de yaralandı. Bunlardan ikisinin isimlerinin tespit edildiği, birinin Mehdi Burkan diğerinin de Mahmud Şuveyki adlı kişiler olduğu bildirildi.

Siyonist cinayet şebekesinin kasıtlı saldırılarıyla şehit edilen Hicazi ömrünün on bir buçuk yılını işgal zindanlarında esir olarak ve bunun on yılı da tek kişilik hücrede geçirmişti. 

 
Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi