İslami Cihad Lübnan Ve Fiistin Cepheleri Birleştirilmeli

İslami Cihad Lübnan Ve Fiistin Cepheleri Birleştirilmeli

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Tahran’daki Filistin konferansında yaptığı konuşmasında Filistin Yönetimi’ni sert bir dille eleştirdi

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Tahran’daki Filistin konferansında yaptığı konuşmasında Filistin Yönetimi’ni sert bir dille eleştirdi. Lübnan ve Gazze’ye yönelik yapılan yeni savaş tehditlerine dikkat çeken Dr. Şallah, Filistin ve Lübnan direnişinin cepheleri birleştirmesi çağrısında bulundu.
 
İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen intifada konferansında konuşan Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’ı hedef alan savaş tehditlerini gerçekleştirmesi halinde Lübnan ve Filistin’deki direniş cephelerinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Dr. Şallah “Siyonistlerin Gazze ya da Lübnan’a yönelik savaş tehditlerini artırdığı bugünlerde Filistin direnişi olarak, herhangi bir cepheye savaş açılması halinde kuzey ve güney cephelerinin birleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.
 
Dr. Şallah, sık sık alkışlanan konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Bugün Filistin’deki durumun dostları sevindirmediği, düşmanı da öfkelendirmediği herkesçe malumdur. Fakat bazılarının sandığı gibi de güç kartlarını yitirmiş değiliz. En başında Siyonistlerin gücünü aşan Filistin halkının iradesi var. Bunun yanı sıra girdiği üç savaşta da direnen ve Siyonist düşmanın yenemediği, söküp atamadığı ambargo altında yaşayan bir direnişimiz var. Biz daima, direnişi ve silahını güçlendirmek için çalışıyoruz. Düşmanın ve bizim imkanlarımızın farkındayız. Buna rağmen düşmanı dizginlemeye ve acıyı yaşatmaya kadiriz.”
 
Filistin’deki intifada ve direniş hareketlerinin sadece işgal rejimi tarafından değil Filistinliler tarafından da hedef alındığını belirten Şallah “Filistin Yönetimi, İsrail’in güvenliği ve yerleşim merkezleri siyasetinin bekçisidir. Filistin Yönetimi, bizim değildir. Filistin’in en zayıf halkasıdır. Görevi, işgale karşı her türlü direnişi engellemektir” şeklinde konuştu.
 
Filistin Yönetimi’nin yerleşim merkezleriyle ilgili eleştirilerinin bir kıymetinin olmadığını vurgulayan Dr. Şallah “Bugünden sonra İsrail’in ajandasında iki devletli çözüm diye bir plan yok. İsrail açısından tüm Filistin toprakları, sadece Yahudilerindir. İsrail, Yahudi devletidir ve Filistinlilerin bu topraklarda hiçbir hakları yok.
 
Filistin Yönetimi Başkanı, işgalin bekçiliğini yaparken yerleşim merkezlerine karşı nasıl mücadele edeceğiz. Artık evhamlar sona erdi. Müzakere siyaseti, yolun sonuna geldi. Filistin Kurtuluş Örgütü’nün programı da artık düştü. Yerleşim merkezlerine karşı mücadelenin yolu, Kurtuluş Örgütü’nün mevcut projeyi geri çekerek, sınırları nehrinden denizine kadar Filistin’de kurulacak olan İslami Filistin devletinin kurulmasıdır”  dedi.
 
Filistin halkının kendisine felaketler getiren Filistin Yönetimi’nin tercihlerinde daha fazla esir kalamayacağını belirten Şallah, “Eğer Filistin Yönetimi, işgalciyle güvenlik işbirliğini sürdürmekteki ısrarını korursa bilmeli ki halk, bunun böyle devam etmesini asla kabul etmeyecek” dedi.
 
İşgale karşı her türlü yolla direniş sergilemesi gerektiğini belirten Dr. Şallah, Filistinlilerin kendi öz güçlerine itimat etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak : Kudüs Haber