İslami Cihad lideri Şallah'tan Ümmü Rıdvan için Taziye Mesajı

İslami Cihad lideri Şallah'tan Ümmü Rıdvan için Taziye Mesajı

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Şallah, Ramazan'ın 16. günü Mısır'a seyahati sırasında hayatını kaybeden Ümmü Rıdvan El-Şeyh Halil için bir taziye mesajı yayımladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Şallah, Ramazan'ın 16. günü Mısır'a seyahati sırasında hayatını kaybeden Ümmü Rıdvan El-Şeyh Halil için bir taziye mesajı yayımladı. 
 
Şallah, mesajında Ümmü Rıdvan'ın Filistin'in ve Ümmetin bu çağdaki en büyük kadınlarından birisi olduğunu belirtirken, tüm Filistin halkına ve İslam ümmetine başsağlığı dileklerinde bulundu. 
 
Ümmü Rıdvan'ın vefatının ardından derin üzüntü duyduğunu belirten Şallah: "Duyduğum an, sanki 10 yıl önce annemi kaybettiğimdeki acıyı hissettim" ifadelerini kullandı. 
 
Şallah oldukça dokunaklı olan taziye mesajında: "Ey özgürlük savaşçılarının annesi, daha önce kendi anne ve babamın naaşını taşımamı önleyen bu sürgün senin naaşını taşımaktan da beni mahrum bırakıyor ve yüreğimi acıtıyor. Ancak; senin, İslami Cihad'ın ve Filistin'in evlatları naaşını benim yerime de birkaç adım taşıyacaklardır." ifadelerini kullandı.
 
Annemiz Ümmü Rıdvan sıradan bir kadın değildi diyen Ramazan Şallah, merhumenin Filistin'in ve Ümmetin bu çağdaki en büyük kadınlarından birisi olduğunu ve adının tarihe nurdan harflerle yazılacağını söyledi.
 
Kaybettiği yakınlarının ardından yaktığı ağıtlarla meşhur olan muhadram dönemi kadın şairlerinden Hansa'nın adının Ümmü Rıdvan'a verilmesi ve kendisine "Filistin'in Hansa'sı" denmesine de değinen Şallah, "Ona Filistin'in Hansa'sı dediler, Hansa da geri dönseydi ona 'Ümmü Ramazan' derlerdi." diye konuştu.
 
Şallah taziye mesajını dualarla bitirdi. 
 

"Filistin'in Hansa'sı" olarak bilinen "Ümmü Rıdvan El-Şeyh Halil" Hacı Fatıma El-Cezzar, Salı günü tedavi olmak için Mısır'a giderken hakkın rahmetine kavuştu.
 

Ümmü Rıdvan, Filistin direnişine 5 oğlunu şehit vermişti. Şeref, Eşref, Mahmud, Muhammed ve Ahmed isimli beş oğlu; İslami Cihad'ın askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri'nde komuta kademelerindeydi.
 
Eşref, 7/1/1991 tarihinde Filistin'in Kuzey sınırında işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştu.
Şeref, 2/1/1992 tarihinde Nahr El-Bared mülteci kampı yakınlarındaki çatışmanın ortasında şehit olmuştu.
Mahmud, 17/10/2004 tarihinde Refah'ın güneyinde bulunan Yebna mülteci kampındaki evine bir keşif uçağı tarafından füze atılması sonucu şehit olmuştu. 
Muhammed, arabasına bir füze isabet etmesi sonucu 25/9/2005 tarihinde şehit olmuştu.
Ahmed ise 29/10/2011 tarihinde işgal rejiminin savaş uçağının hedefi olarak şehadete kavuşmuştu.
 
 
İslami Cihad komutanı 5 oğlunu da şehit veren Ümmü Rıdvan, hakkın rahmetine kavuştu
 

İslami-analiz