İslami Cihad: Esirleri Kurtaracağız

İslami Cihad: Esirleri Kurtaracağız

İslâmî Cihad Hareketi: "Esirler Özgürleştirilmeden İçimiz Rahat Etmez"

Filistin'deki İslâmî Cihad Hareketi, Filistin Esirler Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada işgal zindanlarındaki esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmaları için mümkün olan bütün gayretlerin gösterilmesini istedi. Filistinli esirlerle dayanışma amacıyla Gazze'nin Han Yunus kasabasında bir eylem ve yürüyüş düzenleyen İslâmî Cihad Hareketi burada yaptığı açıklamada Filistin direniş gruplarına yönelttiği çağrıda da işgal zindanlarındaki esirlerin özgürleştirilmeleri için mübadele amacıyla işgalci askerleri rehin alma eylemlerinde bulunmalarını istedi.

Hareketin ileri gelenlerinden ve özgürleştirilmiş Kudüslü eski esirlerden olan Fuad Er-Razim eylemde yaptığı konuşmada esirlere seslenerek şunları söyledi:

"Sizi işgal zindanlarından kurtarmadığımız sürece içimiz rahat etmeyecektir. Çünkü siz davanın başlığı ve Filistin'in başlığısınız. Arap ulusunun ve İslam ümmetinin onurunu savundunuz. Dünyanın her tarafındaki özgürlerin onurunu siz savundunuz."

Fuad Er-Razim konuşmasında Özgürlerin Vefası Anlaşması için kullanılan yöntemin Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması için en etkili seçenek olduğunu hatırlatarak bu amaçla işgalci askerlerin rehin alınması çağrısı yaptı.                                                   www.tevhidhaber.com

Eylemde İslâmi Cihad Hareketi'nin liderlerinden Ahmed El-Mudellel de bir konuşma yaparak siyonist işgalin zindanlarındaki tüm esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmaları için çabaları birleştirmenin zorunlu olduğunu vurguladı. Mudellel konuşmasında, Filistin direnişinin esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için büyük bir çaba içinde olduğunu, bundan dolayı gece uyumadığını ve gündüz rahat olmadığını, siyonist işgalciyi zorlayacak yeni planlar yapmak için kafa yorduğunu dile getirdi.