İslami Cihad: Bölgedeki Milletlerin Tek Düşmanı İsrail'dir

İslami Cihad: Bölgedeki Milletlerin Tek Düşmanı İsrail'dir

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el Hindi: Kim bölgede İsrail rejimi dışında bir düşmanın varlığına inanıyorsa büyük bir yanılgı içinde demektir.

Qodsna'nın Filistin El Yevm'den naklettiği habere göre, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el Hindi cumartesi gecesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: İsrail rejimi kendisi karşısında zayıf düşmeleri için bütün İslam ve Arap devletlerini hedef aldı ve bu doğrultuda İslam ve Arap milletlerinin ilerleyip gelişmesine engel oluyor.

El Hindi, bazı Arap rejimleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecine değinerek şunları ifade etti: Kim bölgede İsrail rejimi dışında bir düşmanın varlığına inanıyorsa büyük bir yanılgı içinde demektir.

Muhammed El Hindi, Arap ve Arap olmayanların Filistin Barışı sürecini ertelemek için yaptıkları geniş çaplı baskılar hakkında uyardı ve seçim yoluyla yeni bir ulusal meclis kurmanın ve Filistin Barışını Amerikan başkanlık seçimleri gibi dış gelişmelere dayandırmamanın önemini vurguladı.

Muhammed El Hindi, uzlaşma taraftarı Araplara hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: İsrail rejimi ile işbirliği ve koalisyonun pişmanlıktan başka bir getirisi olmayacaktır. Mısır ve Ürdün de bu konunun en iyi örnekleridir.

Muhammed El Hindi, İsrail'in bölgedeki plan ve projesinin yalnızca Filistin'i işgal etmek olmadığını bilakis Arap ve İslam toplumlarının zayıflatılmasının da Batının bölgedeki projelerinin bir parçası olduğunu vurguladı. (RH)