İslami Cephe IŞİD'e saldırıyor

İslami Cephe IŞİD'e saldırıyor

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'te terör örgütü IŞİD noktalarına saldırı düzenlediği bildirildi.

İslami Cephe kuzey Halep Bölge Sorumlusu Ebu Ali el-Hur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Dabık ve Tel Malid beldelerinde, IŞİD'e yönelik saldırı düzenlediğini ifade etti.

Bölgedeki IŞİD mevzilerini ağır toplarla vurduklarını ve çatışmalar sonucunda IŞİD'in muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik olası saldırılarını önlediklerini dile getiren El-Hur, Havar Kilis, İhtimalet, Dudyan ve Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde IŞİD'le şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kürt grupları ile "Rakka'daki devrimcilerin", IŞİD'in Kobani'ye girmesini engellediğini aktaran El-Hur, "IŞİD, Kobani'ye ağır silahlarla saldırıyor, Kobani'yi ele geçirmek için tüm birliklerini bölgeye yönlendirdi" dedi.

IŞİD'in Suriye'deki petrol ve doğalgaz bölgelerini kontrol etmek istediğine dikkati çeken El-Hur, IŞİD'in "bölgedeki insanlar üzerinde hakimiyet kurabilmek için" sınırları ele geçirme planı olduğunu kaydetti.

Ebu Ali el-Hur, IŞİD'in Şeyh Nacar Sanayi Bölgesinde olduğu gibi muhaliflerden aldığı yerleri Esed rejimine terk ettiğini de iddia etti.

Sınır hattındaki çatışmalar sürüyor

Bu arada, IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında sürüyor.

Halep'in Kobani (Ayn el Arap) ilçesine bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisindeki çatışmalar bugün de devam etti. Zaman zaman ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, gruplar ve araçların hareketi ilçeye bağlı Karaca Mahallesi'nden de gözlemleniyor.

Türkiye tarafındaki bazı vatandaşlar ise yüksek tepelere çıkarak çatışmaları izlemeye çalışırken, güvenlik güçlerinin sınır hattında aldığı önlemler sürüyor.

Irak Hava Kuvvetleri de bombaladı

Irak Hava Kuvvetleri, Kerkük'e bağlı Dakuk kasabasında IŞİD'e ait bir "güvenlik noktasını" bombaladı.

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Dakuk Başkanı ve Güvenlik Sorumlusu Hiva Reşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusuna ait uçakların bölgede sürekli devriye uçuşu yaptığını söyledi. 

Özellikle akşamları uçuşların arttığını belirten Reşit, koordinatların teyit edilmesinin ardından uçakların kasabanın 5 kilometre güneybatısındaki El Vihde köyünde IŞİD'e ait güvenlik noktasını bombaladığını, saldırıda çok sayıda kişinin öldürüldüğünü ifade etti.