İslamcılar Kürtler İçin Yürüdü

İHH, Mazlum-Der, Özgür-Der, Anadolu Platformu gibi İslami kimlikli sivil toplum kuruluşları Cumartesi günü İstanbul'da harikulade bir BARIŞ ve KARDEŞLİK eylemi düzenlediler.

Binlerce kişi, Türk-Kürt ayrışmasını kışkırtan ve Kürt meselesini içinden çıkılmaz hale getiren çatışmaların durması, silahların susması için Taksim'de Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yürüdü; "barıiş ve kardeşlik için silahlar susun. Kendin için istediğini kardeşin için de iste" pankartı altında "İnsanız, ümmetiz, biz kardeşiz!", "Müslüman halklar kardeştir!", "Müslüman zulme boyun eğmez!", "Silahlar susun, kirli savaş son bulsun!", "Bıji bıratiya gelan" diye haykırdı, tekbirler getirdi.

Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında devletin Kürtlere karşı işlediği suçlar hatırlatıldı, demokratik açılım sürecinde somut adımların acilen atılması gerektiği vurgulandı, PKK'lılar silahlarını susturmaya çağrıldı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de operasyonlara son vermesi ve "oluşacak sükûnet ortamında toplumsal sağduyu ile barışın inşa edilmesi" talep edildi.

Taraf gazetesinin ilgili haber için seçtiği başlık:

"İslamcılar Kürtler İçin Yürüdü".

Ne güzel.

Böyle bir inisiyatif 20 sene önce alınsaydı, Kürt mahallesi bugün herhalde çok daha İslami bir mahalle olurdu.

Kırılan kalplerin tamiri, kaybedilen zamanın telafisi için ileri!

 

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2491 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar