Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

İslamcı Görüntülü Güçler, CIA ve Mossad'ın Mücahidleri Olursa...

İran"ın Sistan Belucistan bölgesinde gerçekleştirilen, daha çok İslam devrimi muhafızları ve bölgenin önde gelen şahsiyetlerinin hedef alındığı, son olarak bölgenin Ehl-i Sünnet alimleri ile birlikte bir vahdet toplantısı düzenleyen Devrim Muhafızları kara kuvetleri komutanı Nur Ali Şusteri'nin şehid edildiği saldırıların faiili "Cundullah" adlı grubun, bu eylemlerini CIA-Mossad bağlantılı olarak gerçekleştirdikleri ileri sürülünce, hemen mezhepçi reflekslerini gösteren birtakım çevreler ile, İslam devrimine yönelik saldırılardan haz aldığını gizlemeyen bazı İslamcılar İran"a karşı kara propagandalarını ortaya koyuyordu.

Bazıları bu tür saldırıların, İran"da Sünni müslümanlara yönelik baskılardan dolayı olduğunu ileri sürerek, "Cundullah" adlı örgütün de bu baskılara tepki olarak eylem koyduğunu hem söylüyor hem yazıyordu.

Bu örgütün lideri Rigi"nin Amerika"nın Kırkizistan"daki askeri üssü ile bağlantılı olduğu belgelendiği halde, İran İslam Cumhuriyeti"ne "mezhepçi" gözle bakan ve baktırılan çevreler, neredeyse Rigi"nin arkasında durabilecek kadar ileri gidebiliyordu.

Çünkü böylelerinin zihninde yatan hedef; sözkonusu kişilerin ABD ile bağlantılı olup olmamaları değil, İran İslam Cumhuriyeti"ne zarar vermiş olmaları önemli idi. İslam Cumhuriyeti"nin istikrarsızlaştırılması, ülkede müslümanlar arası mezhep çatışmalarının çıkarılması ve İslami İran"ın "mezhepçi" olanak algılanması birilerinin hem hevesi hem de çabası haline gelmişti...

"Allah"ın askerleri" anlamına gelen "Cundullah" adlı grubun Pakistan"da CIA tarafından organize ediliyor olması sadece "temelsiz bir iddia" olarak görülüyor, bu iddialara itibar edilmemesi savunuluyordu.

Foreign Policy"de yayınlanan bu haber ile birlikte, "İslamcı" görünümlü nice kişilerin İslam Cumhuriyeti"ne karşı CIA ve Mossad tarafından nasıl kullanıldığı gerçeğinin gün yüzüne çıkmış olması, acaba, daha önceki açıklamaları bir "İran propagandası" olarak gören ve bu şekilde sunanların yüzünü kızartır mı kızartmaz mı, bilinmez ama, bu gerçeklik, özellikle günümüzde, Suudi Arabistan ve Katar"ın finanse ettiği, CIA ve NATO merkezlerinde eğitilip bombalı saldırılar için ileri sürülen "İslamcı" görünümlü bir takım güçlerin güncel saldırılarının da ne anlama geldiğini anlamada bir ip ucu olur inşallah.

Suud istihbarat merkezinin, özelde de, İslam dünyasından "mücahid" devşirmekle görevli özel harekat şefi Prens Bender bin Sultan"ın bugün de aynı oyunları bölgede nasıl oynadığına dikkat çektiğimizde, bunun bir "İran propagandası" olduğunu ileri sürüyorlardı.

Aslında bunun böyle olduğunu bilen bazı önemli dostlarımız bildiklerini adil şahitler olarak ortaya koymuş olsalardı, birtakım odaklar eliyle İslam ümmeti arasında ne denli haince planların devreye sokulduğunu da deşifre ederlerdi. Ama onlar bildiklerini açıklamaktan kaçınıyorlar. Bi rgün gelip bunların da bilgileri, belgeleri ortaya saçılınca, CIA"nın hangi İslamcılarla oturup kalktığını, ya da, CIA organizasyonu içinde hangi İslamcılara hangi rollerin verildiğini öğrenmiş olacağız.

Hz. Resul-i Ekrem (s.a.v)"in bir hadis-i şeriflerinde buyurduğu üzere, bütün felaketlerin ve musibetlerin kaynağı "dünya sevgisi ve ölüm korkusu"dur. Bir kişi eğer dünyevi birtakım makamlarla, zevku sefalarla, lüks ve konforlarla tamahlahdırılırsa, ya da birtakım şeylerle korkutulup sindirilir, susturulur ve etkisizleştirilirse, o zaman hakikatlerin gizli kalması da kaçınılmaz olur.

Bugün birtakım müslümanların boynunda sallandırılan bazı kırbaç ve kılıçlar, ya da gözlerinin önüne indirilen bazı imkan ve fırsatlar, onları bir başka hale çeviriyor. "İslami yiğitlikler" buharlaşıyor, görülen bilinen gerçekler kapatılıyor, bir takım mahfillerin çizdiği senaryolarda rol alan "müslüman aktörler", kendilerine biçilen rolleri eksiksiz yerine getirmekte günlerini dolduruyor.

Kuşkusuz ki bu dünyada gizli kalan, üzeri örtülen her bir gerçek, ruz-i mahşerde tek tek ortaya çıkacak. Ancak elbette ki her şey öbür dünyaya kalmayacak. Nasıl ki, bir Foreign Policy dergisinde, "Cundullah" adlı grubun Mossad"ın kiralık katilleri olduğunun ortaya çıkması gibi. Nasıl ki, WikiLeaks belgelerinde, ABD bağlantılı çalışan kişilerin kriptolarının ortaya saçılması gibi...

Artık bundan sonrakinin adı "Foreign Policy" mi olur, "WikiLeaks" olur, onu hep birlikte göreceğiz.

Bu kirli ilişkiler, bağlantılar sürüp gitse ve her ne kadar gizli tutulmaya çalışılsa da, "hayrul makirin" olan Allah Tebareke ve Teala, oynanan tüm bu oyunları görmektedir; O ne güzel Mevla, O ne güzel yardımcı, O ne güzel koruyucudur....

 

velfecr

Bu yazı toplam 2104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar