İslam Ülkeleri Takvim Konusunda Anlaşamadı

İslam Ülkeleri Takvim Konusunda Anlaşamadı

Türkiye ve pek çok Arap ülkelerinin önemli bir kısmında ilk oruç bugün tutukurken Fas ve Umman, Ramazan'ın yarın başlayacağını ilan etti.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, bugün Ramazan'ın ilk günü olduğu duyuruldu. Katar'da Vakıflar ve Dinişleri Bakanlığı'na bağlı Ramazan Hilalini Görme Komisyonu da hilalin görüldüğünü açıkladı. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Ürdün, Filistin, Libya, Lübnan, Irak ve Etiyopya da Ramazan'ın bugün başlayacağını ilan etti. Yemen Müftülüğü, bu yıl ilk defa Suudi Arabistan'da hilalin görüldüğünün ilan edilmesini beklemeden bugün Ramazan'ın ilk günü olduğunu açıkladı.

FAS VE UMMAN'DA İLK ORUÇ YARIN TUTULACAK

Fas Vakıf ve Din İşleri Bakanlığından yapılan açıklama, "1437 hicri yılı Ramazan ayı başlangıcı salı günü olarak belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada Ramazan ayı başlangıcını belirleyen hilalin tüm gözetlemelere rağmen görülmediği kaydedildi. Umman Sultanlığı ise hilalin görülmemesi nedeniyle Ramazan'ın ilk gününün salı günü olacağını ilan etti. Tunus Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Semir bin Abdullah Tunus'ta hilalin görülme ihtimalinin çok zayıf olduğunu, Madagaskar adası ve Somali'de görülme imkanının bulunduğunu söyledi. Buna göre, henüz Ramazan hilali konusunda resmi bir açıklama yapılmazken genel kanaate Tunus'un da tüm İslam dünyasıyla hareket ederek aynı günde oruca başlanacağı düşünülüyor.