İslam Karşıtı PEGİDA'dan Eylem

İslam Karşıtı PEGİDA'dan Eylem

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak tanımlayan İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA'nın Hollanda'nın Enschede kentinde düzenledi.

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak tanımlayan İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA, Hollanda'nın Enschede kentinde gösteri düzenledi. Gösteriye beklenenden az kişi katılırken, katılım sağlayanlar ise Avrupa'nın farklı ülkelerindendi.

Hollanda'nın Enschede kentinde, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi gösteri düzenledi. Programda katılımcılar, İslam karşıtı konuşmalar gerçekleştirdi. Almanya'dan katılan bir müzik grubu ise İslamofobik sözler içeren şarkılar söyledi.

Çok sayıda polisin görev yaptığı özel güvenlik bölgesi ilan edilen kentte, gösterinin yapılacağı meydana gitmek isteyen şüpheli görülen kişilere ise kimlik kontrolü yapıldı.

Anti-Faşişt Eylem (AFA) adlı sivil toplum hareketi de aynı kentin farklı bölgesinde PEGİDA karşıtı gösteri düzenledi. AFA hareketinden bir grup, PEGİDA hareketinin gösteri sonrası polis eşliğinde yaptığı yürüyüşün önünü kesti. Polis, olaya müdahale etti. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, toplam 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Enschede Belediyesi, haziranda AFA ve PEGIDA'nın aynı gün ve saatte meydanda gösteri yapmak istemeleri üzerine, güvenlik gerekçesiyle her iki gösteriye de izin vermemişti.

Irkçı PEGIDA hareketi mensubu bir grup, bir süre önce Veghel kentindeki Selimiye Camisi inşaat alanına, daha sonra Leiden kentinde faaliyet gösteren ilkokulun giriş kapısına İslamofobik ve ırkçı ifadelerin bulunduğu döviz asmıştı.


Kaynak : doğru haber