“İslam düşmanlarının siyaseti, müslümanları birbirlerine öldürtmektir”

“İslam düşmanlarının siyaseti, müslümanları birbirlerine öldürtmektir”

İmam Hamanei Tahran 31. Uluslararası yarışlarına katılan kari ve hafızları kabul etti

Ehli Beyt İmamlarından dördüncüsü Hz. İmam Zeyne’l Abidin’in (r.a) mübarek veladet yıl dönümünde rahmetli İmam Humeyni Hüseyniyesi ruh bahşedici Kur’an ayetlerinin yankısı ve kokusuyla nurlandı ve 31. Tahran uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarına katılan Kur’an hoca, kari ve hafızları bu kez kendi üstün hünerlerini İmam Hamanei’nin huzurunda sergilediler.

Kur’an kari ve hafızlarına hitaben bir de konuşma yapan İmam Hamanei, “Kur’an-ı Kerim’in hıfz ve tilavetinden asıl amacın, Kur’an-ı anlamak ve amel etmek ve ilahi kelam ile menus olmak olduğunu belirterek, “İlahi Hidayet” ve “düşmanı tanıma gibi çok kritik meselelerde Kur’an’ın temel ölçülerini kavramanın Kur’an’ı Kerim ile menus olmaya bağlı olduğuna temasla, “Kur’an’la menus olmak, onun mana ve mefhumlarında tedebbür ve tefekkür, Allah Teala Tarafından İslam ümmeti için vaat olunan onur ve izzeti armağan getirecektir” dedi.

İmam Hamanei, özellikle İslam İnkılabından sonra genç kuşağın Kur’an’ı Kerim’e yönelik geniş eğilim ve ilgisinin büyük bir nimet olduğunu hatırlatarak, Kur’an’ı Kerim ile menus olmanın toplumu onun hayat bahşedici talimlerine daha da yakınlaştırdığını ve Kur’an tilaveti ve hıfzından amacın da bu olduğunu söyledi.

Kur’an’la menus olmanın insan kalbinin ilahi hidayeti kabul etmeye hazır olduğunun bir alameti olduğunu belirten İmam  Hamanei, “Bugün İslam dünyasının en büyük sorunu, Kur’an-i maariften mesafe almak ve sonuç itibariyle İslam düşmanlarının komplo ve entrikalarına karşı gaflete düşmektir” dedi.

İmam Hamanei konuşmasının devamında İslam dünyasında var olan noksanlıkların telafi edilmesi yolunun, Kur’an-i miyar ve ölçülerin dakik olarak idrak olunması olduğunu hatırlatarak, İslam düşmanlarının, İslam cumhuriyetinin ortaya çıkması ardından, İslam aleyhindeki kendi komplolarını daha da şiddetlendirdiklerini ve karmaşık hale getirdiklerini söyledi.

“Günümüzde İslam düşmanlarının siyaseti, İslam topluluklarında niyabet savaşları çıkarmak ve kardeşi kardeşe öldürtmektir. Ama ne yazık ki bazıları İslam ümmeti içinde bu iğrenç siyasetin farkında değiller ve kendi Müslüman kardeşlerine karşı koymak için, şeytanın elini tutmaya ve hatta siyonist İsrail rejimi ile işbirliğinde bulunmaya hazırdırlar” ifadesini kullanan İmam Hamanei, konuşmasının devamında Tahran Uluslararası Kur’an Yarışları programının düzenlenmesinde emeği geçenlere takdir ve teşekkürünü bildirerek, İslam ümmetinin Kur’an’ı Kerim kavram ve mefhumları ile günü gününe artan ünsiyet, menus olma sayesinde Allah Teala tarafından vaat olunan izzet ve onura varabileceklerini söyledi.

İmam Hamanei’nin konuşmasından önce kısa bir konuşma yapan Veliyyi Fakih temsilcisi ve Vakıflar ve hayır işler kurumu başkanı Huccet’ul İslam Muhammedi, başta Hz. İmam Seccad (r.a) olmak üzere Şabaniyye bayramlar dolayısıyla tebriklerini bildirerek, 31. Tahran Kur’an yarışlarının çok üst randımanlı oluşunu hatırlattı ve bu yılki yarışlara dünyanın 71 ülkesinden katılımın olduğunu, yabancıların ağırlıklı olduğu jüri heyeti tarafından değerlendirildiğini söyledi.