İslam Dünyası'nda sembol olmuş şehitler anıldı

İslam Dünyası'nda sembol olmuş şehitler anıldı

KALEMDER tarafından düzenlenen "Şehitler gecesi"nde, İslam Dünyası'nda sembol olmuş şehitler anıldı.

Kalem Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KALEMDER) tarafından düzenlenen "Şehitler gecesi"nde, İslam Dünyası'nda sembol olmuş şehitler anıldı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Duaların edildiği programda, Seyyid Kutup, Hasan el-Benna, Abdulkadir Molla, Ömer Muhtar gibi İslam Dünyası'nda sembol olmuş şehitlerin hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte konuşan KALEMDER Başkanı Ahmed Kalkan, şehitler gecesinin her yıl şubat ayında yapıldığını ve gelenekselleştiğini belirterek, bu yıl da bu görevi dernek olarak kendilerinin üstlendiğini söyledi.

Şehitlerin hatıralarının hayattakilerce yaşatılmasını beklediklerini dile getiren Kalkan, "Özellikle günümüzde Suriye'de çokca gördüğümüz insanlık dışı olaylara, zulümlere karşı şehitlerin mesajlarını yeniden gündemleştirmek, şehadet bilincini yeniden canlandırmak, bizim görevlerimizdir. Suriye'deki aziz şehitlerimize ve tarih boyunca şehadet şerbeti içenleri, rahmetle anmak ve onların izinden gittiğimizi göstermek için böyle bir gece tertip ettik" diye konuştu.

Suriye Alimler Birliği Üyesi Eymen Şabani de şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu vurgulayarak, Allah'tan her Müslümanı bu mertebeyle şereflendirmesini diledi.

Şabani, kısa süre öncesine kadar Suriye'de cihad sözünü dillerine getiremediklerini anlatarak, "Bu günlerde bu sözü kullanmayı Allah bize nasip etti. Cihadı gördük. Çocuklarımız cihada aşıklar, şehit olmak için çalışıyorlar. 50 yıl boyunca Suriye'de hiçbirimiz cihat sözünü söyleyemedik. 50 senedir şehadeti göremedik. 50 yıldır bizim topraklarımız işgal olmuş. Golan Tepeleri... Yıllardır bir tek mermi atamadık. Çünkü onlar cihad kavramını kalbimizden çıkardılar" diye konuştu.

Şu anda Müslüman çocuklarının Suriye'de canlarını Allah yolunda feda ettiğini belirten Şabani, şöyle devam etti:

"Suriye'deki savaş sadece Suriyelilerin değil, tüm Müslümanların savaşıdır. Bu nedenle onların başarısı tüm Müslümanların başarısıdır. 50 yıl boyunca Hafız Esad bize eğitim verdi. 'Türkiye bizim düşmanımızdır' dedi. Cihadın olmaması eğitimini verdi."

Suriye'de çocukların babalarının gözü önünde Beşar Esed'in askerlerince katledildiğini anlatan Şabani, bunu "mezhepçilik" adıyla yaptıklarını söyledi.

İsrail İstihbarat Başkanı'nın Suriye'de şehit olanların 250 bini geçtiğini söylediğine dikkati çeken Şabani, evlerine 5 bin varil bombasının atıldığını kaydetti.

Gecede, Suriye'deki dramı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi de ziyarete açıldı