"İslam dünyası Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istiyor"

"İslam dünyası Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istiyor"

Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir "Suriyelilerin haklarını savunan, Mısır'daki darbeye karşı çıkan, Gazzeli mazlumları sahiplenen Erdoğan, İslam dünyasında tek. İslam dünyası Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istiyor" dedi.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 10 yıldır takip ettiği ilkeli ve insani dış politikanın İslam dünyasınca takdirle karşılandığını söyledi.

Türkiye'nin, bir asra yakındır siyasi bağımlılık, ekonomik gerilik, kültürel bunalım, totaliter rejim, işgal ve çatışmalarla anılan İslam dünyasına ilham ve güven verdiğini bildiren İşbilir, özellikle mazlumları himaye edici, statükoya meydan okuyucu onurlu tavrının ilgiyle izlendiğini dile getirdi.

İslam dünyasının, Türkiye'ye özlem duyduğunu belirten İşbilir, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da örnek bir lider profili çizdiğini vurguladı.

İşbilir, Türkiye'nin mazlum Müslümanlar için kuru hamaset yapmadığını, tüm kurumlarıyla adeta seferber olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Resmi ve sivil kurumlarıyla her şeyini ortaya koyuyor. Uluslararası sistemi sorguluyor. Daha adil bir dünya için, her sahada barış ve iş birliğinin inşası için gayret gösteriyor. İşte tüm bu sebeplerden dolayı Türkiye'deki her gelişme, İslam dünyasında özellikle zulüm altındaki kardeşlerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Bize dünyanın her yerinden temenniler, dualar geliyor. 'Aman iyi çalışın, sizin durum bizimkinden de önemli' ikazları geliyor. Suriye'den Filistin'e, Arakan'dan Somali'ye tüm kardeşlerimiz, Türkiye'deki istikrar ve kalkınmanın sürmesini istiyor. "

Sadece krizlerin olduğu ülkelerde değil, Balkanlar, Kafkasya gibi coğrafyalarda da cumhurbaşkanı seçim sürecinin yakından izlendiğine değinen İşbilir, bu bölgelerle son 10 yılda irtibatların yeniden sağlandığını aktardı.

Bu coğrafyaların sakinlerinin, söz konusu bağların kopmasından endişelendiğine işaret eden İşbilir, şunları kaydetti:

"Gazze'ye destek gösterisinde Filistinli bir liderin açtığı pankart çok anlamlıydı. Şöyle yazıyordu; 'Bütün dünya, güçlü bir Türkiye'ye muhtaç.' Başbakan Erdoğan, bugün birçok İslam ülkesinde seçime girse seçimi kazanabilecek bir itibar ve güce sahip. Suriyelilerin haklarını savunan, Rabia katliamını dile getirip Mısır'daki darbeye karşı çıkan ve hemen her fırsatta Gazzeli, Iraklı mazlumları sahiplenen bir lider olan Erdoğan, bu tavrıyla İslam dünyasında tek. Bu sebeplerle 'İslam dünyası büyük çoğunlukla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istiyor' diyebiliriz. Erdoğan'ın tavizsiz, dik duran, vicdanlarını terennüm eden himayeci liderliği güçlenerek sürsün istiyorlar."