İslam BM Binasına Boşnaklara Tehdit Yazıları

İslam BM Binasına Boşnaklara Tehdit Yazıları

Bosna Hersek'in güneyindeki Trebinye şehrinde, aşırı Sırp milliyetçilerince İslam Birliği Meclisi (Diyanet İşleri) binasına Boşnakları tehdit içerikli yazılar yazıldı.

Bosna Hersek'in güneyindeki Trebinye şehrinde, aşırı Sırp milliyetçilerince İslam Birliği Meclisi (Diyanet İşleri) binasına Boşnakları tehdit içerikli yazılar yazıldı.

Alınan bilgiye göre, Sırp nüfusun çoğunlukta yaşadığı Trebinye kentindeki İslam Birliği Meclisi binasına, Boşnakları tehdit ve küfür içerikli yazılar yazıldığını fark eden Başimamı Husein Hociç durumu polise bildirdi. Emniyet yetkililerinin yanı sıra Trebinye Belediye Başkanı Slavko Vuçuroviç ve Trebinye Rahibi Drajen Tupanyanin, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve Başimam Hociç'ten konuyla ilgili bilgi aldı.

Başimam Husein Hociç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam Birliği'ne ait yapılan bu saldırının şehirdeki tüm Boşnaklar'a yapılmış olarak kabul ettiklerini belriterek, bölgede yaşayan Boşnaklar olarak bu tür saldırılardan endişe ettiklerini kaydetti.

Ülkenin gerek ekonomik gerekse politik anlamda zor günlerden geçtiği bir dönemde böyle bir saldırının gerçekleşmiş olmasının kendilerinin daha fazla endişelendirdiğini dile getiren Hociç, yetkili uluslararası kurumların ve Bosna Hersek'teki siyasi liderlerin bir an önce Trebinye'yi ziyaret etmeleri gerektiğini bildirdi.

Olayın faillerine yönelik tahminde bulunmak istemediğini söyleyen Hociç, ''Umarım polis en kısa zamanda saldırganları bulacaktır'' dedi.

Bu arada, geçen Şubat ayında da ülkenin kuzeyinde yer alan ve Sırp nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Biyelyina kentindeki Atik Camisi'ne de saldırı düzenlenmiş, saldırıda camide maddi hasar meydana gelmişti.