İskoçya'dan Gazze halkına bayraklı destek

İskoçya'dan Gazze halkına bayraklı destek

İskoçya'daki bazı belediyeler, Gazze halkına verdikleri desteği Filistin bayrakları asarak gösteriyorlar

İskoçya'daki bazı belediyeler, Gazze'deki duruma dikkati çekmek için binalarına Filistin bayrağı astılar.
İskoçya'nın tarihi ilçesi Fife'ın belediyesi, binalarına Filistin bayrağını bu hafta boyunca asarak Gazze halkının çektiği acıları ve Gazze'deki can kayıplarını protesto etmek istediklerini bildirdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Fife Belediyesi Meclis Başkanı David Ross, "Umarım bu bayrağın asılmasıyla Gazze halkının yaşadığı acılara dikkat çekebilir ve bölgeye istikrar ile barışın gelmesine yardımcı olacak kalıcı bir ateşkesin sağlanması için baskı uygulanmasını güçlendirebiliriz" diye konuştu. Ross, bayrağın asılmasıyla Gazze için belediye olarak ellerinden geleni yapmaya ve bölgede yaşanan olayların kınanmasına çalıştıklarını kaydetti.
David Ross düzenledikleri bayraklı protestonun herhangi bir örgütü destekledikleri anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Bu eylemle sadece Gazze halkına destek olduğumuzu ve çektikleri acılardan duyduğumuz endişeyi göstermek, ayrıca kalıcı bir ateşkes için çağrı yapmak istedik" ifadelerini kullandı.
İskoçya'nın en büyük şehri olan Glasgow'da da belediye, geçen hafta bir günlüğüne Filistin bayrağını belediye binasına asmış, ancak Yahudi gruplar tarafından protesto edilmişti. İskoç West Dunbartonshire Belediyesi de geçen hafta Gazze halkına verdiği desteği Filistin bayrağı asarak göstermişti.
Kaynak: AA