İskilipli Atıf Hoca'nın katiline iltifat

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar makul bir CHP'li olarak tanınıyor, daha doğrusu kendini öyle tanıtmaya çalışıyordu.

Dengeli bir siyasetçiydi güya. Aşırılıklardan kaçınan, bütün Yenimahallelileri kucaklayan, mukaddesata saygılı bir halk adamı...

Yenimahalle Belediye Meclisi'nin 3 Mayıs 2011 tarihli toplantısında bu imaj müsveddesini kendi elleriyle buruşturup çöpe attı Fethi Bey.

O toplantıda, CHP'li meclis üyelerinin verdikleri bir önerge gündeme alınarak, Ali Çetinkaya isminin bir parka verilmesi kararlaştırıldı.

"Muhafazakâr insanlar derinden yaralanır" diye itiraz eden AK Partililerin muhalefeti kâr etmedi; önerge, çoğunluğu teşkil eden CHP'lilerin oylarıyla meclisten geçti.


* * *
Ali Çetinkaya...

Birinci nesil CHP'lilerden...

"Kel Ali" namıyla maruf Ankara İstiklâl Mahkemesi Reisi...

"Sanığın idamına, şahitlerin bilahare dinlenmesine" hükmedebilecek kadar azgın bir "yargı"nın önde gelen "yargıç"larından...

İskilipli Atıf Hoca'yı, Şapka İnkılabı'ndan önce yazdığı bir makaleye istinaden Şapka İnkılabı'na muhalefetten idam cezasına çarptıran hukuk kasabı...

Tek parti diktatörlüğünün en çirkin simalarından biri...


* * *
Yenimahalle Belediye Meclisi'nin AK Parti'li bir üyesi anlatıyor:

"Toplantıdan sonra Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a Ali Çetinkaya'nın 1925 yılında TBMM'de tartıştığı Halit Paşa'yı tabancayla vurarak öldürdüğünü hatırlattık. Başkan, 'Evet, tam alnının ortasından elleri bile titremeden vurdu' dedi; Atatürk'e karşı geldiği için Halit Paşa'nın bunu hak ettiğini ileri sürdü."


* * *
"CHP değişiyor" mu dediniz?

Buyurun, bunu tek parti diktatörlüğünün rezil hatırasına adanmış 'Kel Ali Parkı'nın açılış töreninde de anlatın.

Külahlarımız heyecanla dinleyecek sizi.

yenişafak

Bu yazı toplam 1392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar