İşkencenin Karşılığı 45 gün Kamu Hizmeti

İşkencenin Karşılığı 45 gün Kamu Hizmeti

Geçtiğimiz sene Doğu Kudüs'te filistinli bir çocuğa işkence ettiği ortaya çıkan İsrail askerine 45 gün kamu hizmeti ve 4 ay hapis cezası verildi

İsrail'de geçen sene Filistinli bir çocuğun İsrail askeri tarafından işkence edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, saldırgan askere 45 gün kamu hizmeti ve 4 ay hapis cezası verildi.

Hakkında 7 yıl hapis cezası istenen polis memurunun cezası pişmanlık ifadesi öne sürülerek hafifleştirilip 4 aya düşürüldü.

Dünya çapında kısa sürede yayılan dayak görüntüleri üzerine İsrail Adalet Bakanı Filistin- Amerikan uyruklu Tarık ebu Hudayr isimli çocuğun asker tarafından yere yatırıldıktan sonra tekmeleme görüntüleri üzerine asker hakkında soruşturma başlatılmıştı. 15 yaşındaki Tarık Doğu Kudüs'te elinde ahşap bir sapan tutarken polis tarafından darbedilmişti. Tarık hastaneye kaldırıldıktan iki hafta sonra vatandaşı olduğu Amerika'ya iade edilmişti.

2014 Haziran'da Doğu Kudüs'te 16 yaşındaki diri diri yakılarak öldürülen Muhammed Ebu Kadir isimli Filistinli gencin Florida’dan tatil için Kudüs’e gelen ABD’li kuzeninin İsrail güvenlik güçlerince korkunç bir işkenceye maruz kaldığı görüntüler ortaya çıkmış olay üzerine asker hakkında soruşturma başlatılmıştı.