İşkence Şehidi Raid el-Ca'beri'nin Cenazesi Cuma'dan Sonra Kaldırılıyor

İşkence Şehidi Raid el-Ca'beri'nin Cenazesi Cuma'dan Sonra Kaldırılıyor

İşkence Şehidi Raid el-Ca'beri'nin Cenazesi Cuma'dan Sonra Kaldırılıyor

şgalci saldırganların zindanda döverek şehit ettikleri Filistinli tutsak Raid el-Ca'beri'nin cenazesinin el-Halil'deki el-Huseyn Camisi'nden bugün (12 Eylül) Cuma namazından sonra kaldırılacağı bildirildi. Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) cenaze programıyla ilgili bildirisinde el-Halil ve çevresindeki ahaliye cenazeye büyük bir kalabalıkla katılmaları çağrısı yaptı.

Şehit Raid el-Ca'beri'nin bugün saat 11.00'de aile efradının kendisine veda için bakmaları amacıyla el-Halil'deki evine götürüldüğü oradan cenaze programının düzenleneceği camiye getirileceği ve Cumanamazının ardından kılınacak cenaze namazıyla birlikte düzenlenecek cenaze programından sonra da Şehitler Kabristanı'na gömüleceği bildirildi.

Filistinli genç el-Ca'beri, geçtiğimiz Salı günü cezaevinde işgalci gardiyanlar tarafından şiddetli bir şekilde dövülerek şehit edilmişti. Ölümünün şiddetli bir darptan kaynaklandığı hastane raporlarıyla da belgelendi.

37 yaşındaki Raid el-Ca'beri, işgalci siyonistlerin üç yahudinin kaçırılmasını bahane ederek başlattıkları geniş çaplı tutuklama kampanyası dâhilinde 26 Temmuz 2014 tarihinde tutuklanmıştı. İşgal rejimi, cezaevinde vahşi bir yöntemle şehit edilmesinden sonra cesedinde operasyon yapıldığı iddiasında bulunarak Ca'beri'nin cenazesini bir süre teslim etmedi.

FİEM