İşkence mağduru kadının anlattıkları kan dondurdu

İşkence mağduru kadının anlattıkları kan dondurdu

Diyarbakır Cezaevi'nde kaldığı günlerde işkence gördüğünü anlatan Rahime Kesici, o günleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

1980'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde kalana Rahime Kesici, canlı yayında yaşadıklarını anlatırken adeta o günlere geri göndü. Kesici o yılları anlatırken Habertürk'teki programın sunucusu dakikalarca işkence gören kadını dinlerken, ağlamamak için kendini zor tuttu. 

İŞKENCE GÜNLERİNİ ANLATTI

Diyarbakır Cezaevi'nde 1981 yılının Aralık ayında 19 yaşında bir üniversite öğrencisi iken tutuklanan Rahime Kesici, uğradığı işkence ve kötü muameleyi canlı yayında anlattı. Kesici "İnsanlığın onurunu yere düşürmek için yapılan bir çabaydı. Ne Amerika da ne de başka bir ülkede böyle işkence yapılmadı. Otuz dört arkadaşımız hayatını kaybetti" dedi.

"HAKKARİ'DEN GELEN KADINI ASLA UNUTAMAM"

Kesici, bir anısını şöyle paylaştı: 

"Hakkari'den gelen bir kadın vardı. Hiç Türkçe bilmiyordu. Bana sabaha kadar buna Andımızı ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını öğretmezsen sizin dövüp, lağım sularına atacağız dediler. Öğretemedik tabi hücreye gidip dayak yedik. Lağım sularında bekletildik. Islak ağaç dalıyla bize dayak attılar."