IŞİD'ten El Kaide'nin komutanına bombalı saldırı

IŞİD'ten El Kaide'nin komutanına bombalı saldırı

Irak Şam İslam Devleti ,Halep'te Ahraru'ş Şam'ın kurucusu ve El Kaide'nin önemli isimlerinden Ebu Halid Es Suri'yi öldürdü.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Halep'te, Ahraru'ş Şam Tugayı'nın karargahına canlı bombayla düzenlediği saldırıda bu örgütün kurucusu Ebu Halid es-Suri'nin aralarında bulunduğu 15 kişiyi öldürdüğü bildirildi. 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD üyelerinin Halep'teki Ahraru'ş Şam Tugayı karargahına canlı bombayla saldırı düzenlediğini bildirdi. Ali, saldırıda aralarında Ahraru'ş Şam Tugayı'nın kurucusu ve Halep sorumlusu Ebu Halid Es Suri'nin de bulunduğu 15 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

IŞİD'ten 5 kişinin karargaha girmeyi başardığını ifade eden Ali şunları kaydetti:

"IŞİD'ten karargaha girenlerle Ahraru'ş Şam Tugayı üyeleri arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 3 kişi etkisiz hale getirdi. 2 kişi karargahın içerisinde komutanların bulunduğu yere giderek üzerlerindeki bombaları infilak ettirdi. Bu sırada aralarında Ebu Halid es Suri'nin de bulunduğu 15 kişi öldü."

Bu arada Halep'teki Şehba Press Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, Ebu Halid es Suri'nin öldüğünü doğrulayarak eylemin IŞİD üyeleri tarafından düzenlendiğini kaydetti.

El Kaide lideri Eymen ez-Zavahiri'nin Suriye'deki temsilcisi olarak da bilinen Ebu Halid es Suri, uzun yıllar Irak ve Afganistan’da çatışmalara katılmış, son olarak Suriye'de Esed yönetimine karşı Ahraru'ş Şam Tugayı'nı kurmuştu.