IŞİD,Sadece İsrail'e Saldırmadı

IŞİD,Sadece İsrail'e Saldırmadı

Müslüman halkı hedef alan IŞİD’in, İsrail’e en ufak saldırıda dahi bulunmaması, “IŞİD, Siyonistin tetikçisi” yorumlarına yol açtı.

eni Akit'e konuşan uzmanlar; IŞİD'in niçin hiç İsrail'e saldırmadığı sorusunu gündeme getirirken, bölgede PKK kontrolünde kurulacak bir Kürt devletinin en çok İsrail'in işine yarayacağını söylediler. 

IŞİD SADECE İSRAİL'E SALDIRMADI!

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, "Suriye'nin kuzeyi ile ilgili İsrail dışında herkes konuşuyor. Neden?" sorusunu sordu. İsrail'in bölgedeki emellerine dikkat çeken Akgönenç, Kuzey Irak'ta oynanan oyunların başka bir boyutunun Suriye'nin kuzeyinde oynandığını belirtti. Akgönenç, "İsrail el altından Kürt gruplarına yardım etmektedir. İsrail, Suriye'de kendisine bağlı bir Kürt grubunun bulunmasını arzu eder. Kuzey Irak'ta bu gayretlerini gördük zaten. Aynı şeyin Suriye'de olması için hiçbir sebep yok. İsrail, Kürt gruplarının avantajlı durumlarından her zaman yararlanabilecektir. İsrail gün geldiğinde kendi payına düşeni alır" dedi. 

"DAEŞ'İN SALDIRDIĞI YERLER PYD'NİN ELİNE GEÇTİ, NEDEN?"

"Suriye kaça bölünürse bölünsün İsrail'in buradaki hakları hep muhafaza edilir" diyen Akgönenç, bölgedeki savaşın dikkat çeken bir özelliğini gündeme getirdi. DAEŞ'in saldırdığı bölgelerin daha sonra terör örgütü PKK uzantısı PYD'nin eline geçtiğini vurgulayan Akgönenç şunları söyledi: "DAEŞ'in davranışı bazen bir yerlerden alınan direktifleri yerine getirme şeklinde. Yani ne yapıyor: DAEŞ, bir bölgeye saldırıyor, sonra geri çekiliyor. Sonra çekilen ve boşaltılan yere PYD yerleşiyor. Bu durum bir değil, iki değil onlarca kez yaşandı. Bunun üzerinde durmak gerekir. Birbiriyle savaşıyor görünen gurupların, anlaşmalı bir şekilde savaştıkları görüntüsü oluşuyor."

Oya Akgönenç "DAEŞ'in hiç İsrail'e saldırmamasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorumuzu ise şöyle yorumladı: "Bu konu fevkalade önemli. IŞİD ne kadar Müslüman varsa ona saldırdı, İsrail'e saldırmadı. Halifeliğe soyunuyor, İslamcı olduğunu iddia ediyor, ama konu İsrail olunca yan çiziyor. Bunlar bir araya konması gereken faktörler. Akla şu soru geliyor: IŞİD'in arkasında kim var ki, kim ona yardım ediyor ki, böyle bir davranış içerisine giriyor? Niçin İslam düşmanı İsrail'e saldırmıyor?"

"İSRAİL, PKK KONTROLÜNDE BİR DEVLET İSTİYOR"

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdülkerim Ağa da, MOSSAD, CIA gibi istihbarat örgütleri Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD kontrolünde bir devlet kurdurmak istedikleri söyledi. "Irak'ta kurulmak üzere olan Kürdistan'dan sonra Suriye'nin kuzeyinde yeni bir devlet kurulmak isteniyor. Bu yapıldıktan sonra sıra Türkiye'ye gelecek ve Güneydoğu'da da bir terör devleti kurulacak" diyen Ağa, asıl amacın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün bozulması olduğunu ifade etti. Parçalı bir Ortadoğu coğrafyasının İsrail'in politikalarına fayda sağlayacağını dile getiren Ağa, "Siyonist güçler burada güçlü bir devlet istemiyor. İsrail, PKK kontrolünde kurulacak bir devletin doğal kaynaklarından faydalanmak istiyor. Bölgenin karışması bunların işine geliyor, çünkü petrolünü ve doğalgazını istedikleri gibi kullanabiliyorlar" şeklinde konuştu. 

IŞİD, PYD İŞBİRLİĞİ

IŞİD saldırılarının en çok PYD'nin işine yaradığını vurgulayan Ağa, bölgedeki kirli oyuna dikkat çekti ve şunları söyledi: "DAEŞ'in PKK/PYD'ye verdiği faydayı bugüne kadar hiç kimse vermedi. Bu arada; Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki bütün iyi niyetli halklar yurtlarından çıkarılmış. Bu aslında bir oyun. PKK'nın Suriye'nin kuzeyine yerleşmesi için sinsice planlanmış bir oyun. PKK, burada devletleşirse bu en çok kimin işine yarar? Tabi ki İsrail'in." 

YAHUDİLERİ ÖLDÜRMEK İÇİN EMİR ALMADIK

İsrail'in Haaretz gazetesi geçtiğimiz yıl temmuz ayında, Irak-Şam Devleti IŞİD'in önceliğinin Şii Müslümanlarla mücadele etmek olduğu için Yahudi hedeflerine saldırmadığını yazmıştı. Gazete, Gazze'ye saldırılar devam ederken, IŞİD'in İsrail için tehdit oluşturmamasını 'iyi bir şey' olarak nitelemişti. Bazı internet sitelerinde IŞİD'in Irak ve Suriye'de Müslümanları öldürmek yerine İsrail'e karşı neden harekete geçmediği soruları gündeme gelince, örgüt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İsraillileri ve Yahudileri öldürmek için emir almadık. Yakınımızdaki düşmanla savaşmak daha önemli. Allah, Kur'an'da münafıklarla mücadele etmemizi buyuruyor, çünkü onlar kâfirlerden daha tehlikeli' ifadelerine yer vermişti.