IŞİD'le Savaşta bin 300 Peşmerge Öldü

IŞİD'le Savaşta bin 300 Peşmerge Öldü

IŞİD ile Peşmerge arasında özellikle Kerkük çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda son bir yılda bin 300'den fazla peşmerge öldü

IŞİD ve Peşmerge arasında br yıldan uzun süredir devam eden çatışmalarda şu ana kadar ölen peşmergelerin sayısının bin 300'ü aştığı bildirildi.

Rudaw'da yer alan habere göre özellikle Kerkük'te yoğunlaşan çatışmaalrda Peşmerge güçlerinden şu ana kadar bin 300 kişi hayatını kaybetti.

Örgüt, önceki gün de daha önce rehin aldığı 14 peşmergeyi infaz etmiş, infaz görüntülerinin yer aldığı bir video kaydını sosyal medyada yayınlamıştı. Örgüt, videoda Irak Bölgesel kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'i alacağını söylemişti.

Öte yandan Irak İnsan Hakları Komisyonu üyesi Fazıl Garrawi basına yaptığı açıklamada, IŞİD’in 2015’in ilk ayında 6 bin 238 sivilin ölümüne, 14 bin 933 kişinin de yaralanmasına sebep olduğunu söyledi.

Fazıl Garrawi, IŞİD mensuplarının 2014’ün başından beri ise Irak ve Suriye’de 19 binden fazla sivili katlettiğini belirtti.

IŞİD Haziran 2014’te Irak Ordusu’nun çekilmesi üzerine çatışmasız bir şekilde Musul, Enbar ve Selahaddin illerini ele geçirmişti. Örgütün saldırılarından dolayı 3 milyon dolayında sivil yerinden oldu.