IŞİD'in 'Türk Emir'ine Baskın!

IŞİD'in 'Türk Emir'ine Baskın!

Almanya'da dün sabah üyeleri Türk vatandaşı olan IŞİD bağlantılı bir gruba, 250 polis tarafından operasyon düzenlendi.

Fransa’da Charlie Hebdo mizah dergisini hedef alan saldırının ardından Avrupa’yı saran terör korkusu giderek büyüyor. Belçika’da önceki gün 2 şüphelinin ölümü ile sonuçlanan terör operasyonunun ardından Almanya’da da büyük bir baskın gerçekleştirildi. Başkent Berlin’de Türklerin üyesi olduğu, IŞİD ideolojisine sahip bir örgüte operasyon düzenlendi. Operasyonda, önce üç Türk gözaltına alınırken, biri kanıt yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. İsmet Doğan (41) ve Emin Filiz (43) adlı Türk vatandaşlarının ise tutukluluğu devam ediyor.

Berlin Savcılığı ve polisin terörle mücadeleden sorumlu ‘devlet güvenlik birimi’ tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonda, başkent Berlin’deki 11 noktaya baskın düzenlendi. Berlin’in Moabit ve Wedding semtlerinde toplam 11 ev basıldı. Operasyonda aralarında özel kuvvetlerin de bulunduğu 250’ye yakın polis görev yaptı.

Almanya’da saldırı yok
Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyonun aylar süren istihbarat toplama çalışmalarının ardından gerçekleştirildiği ifade edildi. Alman polisi, aylardır beş Türk vatandaşının bağlantıları olduğu şüphesi ile izlendiklerini, operasyona giden bilgilerin bu süreçte toplandığını açıkladı.

‘Emir’ tayin edildi
Zanlıların “ideolojik olarak IŞİD ve Suriye’deki Çeçen gruplara yakın olduğu” belirtildi. Çeçenler, IŞİD’in içindeki en radikal grup olarak tanınıyor. Zanlılardan Doğan’ın Berlin’deki İslamcı grubun liderliğini üstlendiği ve “emir” tayin edildiği kaydedildi. Filiz’in ise örgütün finansmanını organize etme şüphesi ile gözaltında olduğu aktarıldı.