IŞİD'in silahları Suudi ve Yemen menşeli

IŞİD'in silahları Suudi ve Yemen menşeli

Irak Ordusu, IŞİD'i Tikrit Üniversitesi çevresinde püskürttü, cephaneliğine el koydu. IŞİD militanlarının silah kaynağının Suudi Arabistan ve Yemen olduğu belirtiliyor

El Masdar'da yayınlanan bir habere göre Irak ordusu Tikrit'te IŞİD'e karşı önemli mevziler kazandı. Ordu, IŞİD'in Suudi ve Yemen menşeili olduğu belirtilen cephaneliklerine el koydu.
Habere göre Irak’ta Tikrit Üniversitesi çevresindeki sert muharebelerin ardından Irak ordusu IŞİD'i mevzilerini terk etmeye ve kuzeye çekilmeye zorladı. Bu sayede ordu birlikleri iki aydır ilk kez üniversite kampüsüne girebilmiş oldu. Geri çekilmenin ardından tekrar toplanan çok sayıda IŞİD militanının saldırısını mevzilerini koruma emri alan ordu birlikleri geri püskürtmeyi başardı.

Tikrit hastanesinde Irak ordusu birliklerinin ilerlemesini engellemeye çalışan IŞİD'in başarı elde edemediği, başkent Bağdat yolunda çok önemli bir basamak olan Tikrit’te Irak ordusunun mevzi kazanmasının, IŞİD'in başkente ilerlemesini engellediği belirtiliyor.
Öte yandan IŞİD militanlarının silah kaynağının ABD’nin bölgedeki ortağı Suudi Arabistan ve Yemen olabileceğini ortaya koyan fotoğraflar yayınlandı. Irak ordusu tarafından yayımlanan bir fotoğrafta, bir depoda ordu birlikleri tarafından ele geçirilen Yemen ve Suudi Arabistan menşeili silahlar görülüyor.
Suudi hükümeti IŞİD'e para ve silah sağlamadığını belirtiyor ancak Suudi silahı olduğu kesinlik kazanan cephaneliğin sevkiyatının kimler tarafından yapıldığı belirsizliğini koruyor.

 

Kaynak: Sol