IŞİD'in katliamını ÖSO ortaya çıkardı

IŞİD'in katliamını ÖSO ortaya çıkardı

Halep'te IŞİD'in elindeki en önemli merkezlerinden birini ele geçiren ÖSO, 300 tutsağı kurtarırken, aynı yerde elleri arkadan bağlı 70 kişinin cesedine ulaşıldı.

Suriye'nin Halep kentinde Irak Şam İslam Devleti adlı örgütün (IŞİD) elindeki en önemli merkezlerinden birini ele geçiren ÖSO, 300 tutsağı kurtarırken, aynı yerde elleri arkadan bağlı 70 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Halep'in Kadi Askeri bölgesinde yer alan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe birliklerinin Halep kent merkezinde yer alan IŞİD'in önemli bir karargahının kontrolüne ele geçirdiğini söyledi.

"İslami Cephe"nin, karargahta aralarında yerel gazeteci ve aktivistlerin de bulunduğu 300 tutsağı IŞİD'in elinde kurtardığını ifade eden Ali, "Uzun bir zamandır kayıp olan insanlar, IŞİD'in tutuklu merkezlerinde çıkıyor. Elleri arkalarından bağlı olarak katledilmiş 70 kişinin de cesedi bulundu" dedi.

Kayıpların IŞİD'in tutuklu merkezlerinde çıkmasının halkta bir tedirginliğe yol açtığını aktaran Ali, IŞİD'in yeni "katliamlar" gerçekleştirmesinden endişe edildiğini kaydetti.

Halep'in kuzeyinde yer alan Şeyh Nacar Sanayi bölgesindeki kontrol noktalarının IŞİD'in elinde olmasından dolayı kente aktivist ve silahlı grupların giremekte zorlandığını da ifade eden Ali, Haydariye bölgesi ile Hareytan beldesinde IŞİD'le yerel muhalifler arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini belirtti.

İslami Cephe başta olmak üzere yerel grupların IŞİD'le girdiği çatışmalar nedeniyle yolların kontrolünün güvenli olmadığı bunun da bölgede insani yardımlarda aksamaların yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Ali, Halep'in kuzeyindeki bazı kentlerin girişindeki kontrol noktalarının da hala IŞİD'in kontrolünde olduğunu kaydetti.

ÖSO kontrol noktalarını artırdı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Halep'in kuzeyinde kontrol noktalarını, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin muhaliflerin denetimindeki yerlere girmesini engellemek için artırdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Halep'te kent merkezine girişlerdeki kontrol noktalarının sayısı artırılırken, mevcut yerlere de takviye birlikler gönderildi. Ağır silahların da konuşlandırıldığı kontrol noktalarından geçen tüm araçlar, sıkı denetimden geçiriliyor.

ÖSO'nun bölgedeki komutanlarından Mahmut Ebu Ahmed, birliklerinin Halep'in Mari bölgesinde kontrol noktalarını sıklaştırarak, IŞİD grubunun bölgeye girmesine izin vermediğini söyledi.