IŞİD'in kalesi Rakka gizli kamerayla görüntülendi

IŞİD'in kalesi Rakka gizli kamerayla görüntülendi

Suriye'de IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'da günlük hayata dair gizli kamerayla çekilen görüntüler ilk kez yayınlandı.

Kimliği açıklanmayan çarşaflı bir kadın, kıyafetine gizlediği kamerayla gün içerisinde çekimler yaptı. İngiliz ve Fransız medyasında yayınlanan ve geçtiğimiz Mart ayında çekildiği belirtilen görüntülerde ilginç detaylar yer alıyor.
Kimliği bilinmeyen kadın çarşafının altından İşid terör örgütünün kontrolündeki Rakka kentinde gizli çekimler yaptı.
IŞİD'İN BAŞKENTİ

Rakka İşid terör örgütünün kalbinin attığı bölge. Suriye`nin en büyük ikinci şehri olan Halep'e yalnızca 100 mil uzaklıkta. Rakka sokaklarında Kaleşnikoflarla gezen insanlar görülüyor.
Videoda sadece erkekler değil, kadınların da IŞİD`i korumak için silahlarla dolaştıkları izleniyor.
Görüntülerde aynı zamanda omuzunda tüfekle çocuklarını parka götüren kadınlar da var.
Videodaki silahlı kadınların çoğu Fransızca konuşuyor. Fransa'dan Suriye'ye giden en az 150 IŞİD yanlısı kadının olduğu biliniyor.
''NEDEN YÜZÜNÜ KAPATMIYORSUN?''

O kadınlardan biri aracına binerken silahlı bir kişi tarafından çağrılıyor. Adam çarşaflı kadına neden yüzünün kapalı olmadığını soruyor. Kamusal alanda böyle gezemeyeceğini söylüyor. Bu uyarıdan sonra kadın özür diliyor.  
Gizli çekimle yapılan video önce bir Fransız televizyon kanalında yayınlandı ardından da İngiliz medyasında. Orjinali Fransızca olan haberde Rakka kentinde hiçbir eğlence veya müziğin olmadığı belirtiliyor.
150 FRANSIZ VATANDAŞI VAR

Bu haber de aynı zamanda Rakka'da IŞİD ile beraber yaşamaya başlayan 150 Fransız kadının kendi istekleri ve rızalarıyla evlerinden ayrılıp Suriye'ye geldikleri ve IŞİD'a katıldıkları vurgulanıyor.
Gizli çekimin devamında kadın bir internet kafeye giriyor. Kafede sadece kadınlar var ve hemen hemen hepsi Fransızca konuşuyor.
Fransız oldukları belirtilen kadınların internet üzerinden Fransa'daki aileleriyle yaptığı video konuşmaları kamerayla görüntüleniyor.
Bir kadının annesiyle yaptığı konuşma kamerada açık açık duyuluyor. Kadının  "Anne ben geri gelmiyorum. Sana açık açık söylüyorum.  Bunu kabullen artık geri gelmiyorum.  Buraya gelme riskini Fransa`ya dönmek için almadım.  Geri gelmek istemiyorum çünkü burada çok rahatım.  Ağlamanın hiç faydası yok" dediği görülüyor.
Kaynak: Haber7