IŞİD'in elinde 2 bin 500 araç ve ağır silah var

IŞİD'in elinde 2 bin 500 araç ve ağır silah var

IŞİD'in elinde Irak ordusu envanterinde bulunan 2 bin 500 ağır silah ve aracın bulunduğu açıklandı

IŞİD'in Irak ordusunun elinden aldığı ağır silah ve araçların miktarına yönelik yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. ABD'li resmi kaynaklar, IŞİD gruplarının elinde, Irak ordusundan alınan yaklaşık 2 bin 500 araç ve ağır silahın bulunduğunu belirtiyor. 

IŞİD'in Irak ordusundan aldığı araçların büyük bölümünün zırhlı araçlardan oluştuğu belirtiliyor. Bu silahların ve araçların Haziran ayında IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği sırada aldığı kaydediliyor. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) Orgeneral Lloyd Austin de, IŞİD’in Irak Ordusu’na ait 2 bin 500 araç ve ağır silaha el koyarak büyük bir askeri güce sahip olduğunu söyledi.

The World Tribune gazetesine konuşan Orgeneral Lloyd Austin, IŞİD’in büyük bir askeri güce sahip olduğunu belirtti. Austin, IŞİD’in ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının saldırılarından kaçmak için sivil araçları kullandığını ifade etti.

ABD’li Orgeneral, “Dağılan Irak Ordusu’nun toparlaması zaman alacaktır” dedi. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD’nin 2014’te Irak’a, Abrahams tankı, helikopter yedek parçaları, Hellfire füzesi, zırhlı Hummer aracı gibi 10 milyar dolarlık silah ve mühimmat sattığını bildirmişti.