IŞİD’in Antep CEO’su Maaşına Zam İstemiş

IŞİD’in Antep CEO’su Maaşına Zam İstemiş

Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalara talimatı veren IŞİD'in sözde 'Antep emiri' Yunus Durmaz'ın bilgisayarında yapılan incelemeler ilginç detayları ortaya çıkardı.

Bilgisayardaki fotoğraf programı şeklindeki şifreyi çözen polis, Durmaz'ın Suriye'deki komuta merkezi ile mesajlaşma trafiğine de ulaştı.
HARİTA ÇIKARMIŞ
Mesajlar arasında Durmaz'ın 'merkez'den maaşının artmasını talep ettiği e-posta dikkat çekti. Suriye'ye yolladığı mesajında Durmaz, “İşlediğimiz amellere karşılık maaşımın 20 bin dolara çıkarılmasını istiyorum” ifadesini kullandı. Ankara Tren Garı önündeki kanlı saldırı sonrası güvenlik güçleri, örgüte ait bazı hücre evi ile depolara baskın düzenlemiş ve 'Ebu Ali' kod adlı Yunus Durmaz'ın bilgisayarına da el koymuştu. Bilgisayarından çıkanlar örgütün hain planlarını da ortaya döktü. Verilere göre IŞİD, ülkedeki bütün hidroelektrik santrallerini listeledi; Doğu ve Güneydoğu'daki AK Parti ve HDP temsilciliklerinin de detaylı sıralamasını yaptı. Yapılan incelemede ayrıca Alevi Türkmen ile Alevi Kürtlerin yaşadığı köylerin haritasının da tek tek çıkarıldığı, köylere ilişkin bilgilerin ise kodlandığı tespit edildi. Listede, bölgedeki bazı askeri birliklere ilişkin keşif raporları da yeraldı.