IŞİD’i CIA kurdu

IŞİD’i CIA kurdu

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı IŞİD'in CIA ürünü olduğunu kanıtlayan belgeler olduğunu söyledi


İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı IŞİD'in CIA ürünü olduğunu kanıtlayan belgeler olduğunu söyledi
 
İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesut Cazairi, Irak’ın büyük bir kısmını kontrol altında tutan ve halihazırda birçok dünya ülkesinin güvenliğini tehdit eden terör örgütü IŞİD’in CIA tarafından kurulduğunu iddia etti.
 
Rusya’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre Cazairi, resmi belgelere dayandırdığı açıklamasında, “Washington güya IŞİD’e karşı mücadele yürüttüğünü açıkladığı bu sıralar bu örgütün CIA ürünü olduğunu kanıtlayan belgeler geliyor” dedi.
 
İranlı yetkili, “Koalisyon kurulduğu andan itibaren ABD Silahlı Kuvvetleri’nin IŞİD’e silah ve üniforma temin etmesi, mücadele konusundaki açıklamalarının yalan olduğunu kanıtlıyor” ifadesini kullandı.
 
IŞİD’e karşı mücadelede Tahran’ın rolüne değinen Cazairi, “İran, Irak’taki terörizmin kökünü kazımak için Irak hükümeti ve halkına yönelik insani taahhütleri çerçevesinde tüm çabalarını harcıyor.” şeklinde konuştu.
 
Tahran’ın, eylül ayı ortalarında, Washington’un IŞİD’e karşı mücadele için olası işbirliği teklifini reddettiği bildirilmişti. İran yönetimi, ABD’nin terör örgütüne karşı işbirliğine hazır olmadığını ileri sürmüştü.