İŞİD'e Musulda Şok

İŞİD'e Musulda Şok

Irak'ın Enbar ve Musul vilayetlerindeki çatışmalarda, terör örgütü IŞİD militanı 32 kişinin öldüğü iddia edildi.

Enbar "Özel Harekat Komutanı" Albay Şaban Berzan el-Ubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi kentinin batısındaki Es-Sehl, El-Mahazin , el-Mudhem ve el-Gabat köylerinde IŞİD militanları ile silahlı aşiret milisleri asarında çıkan çatışmalarda, 25 militanın öldürüldüğünü, 5 aşiret mensubunun yaralandığını öne sürdü.
Peşmerge kaynakları da Musul yakınlarındaki Ba'şikah'ta, kendi birliklerinin bulunduğu bölgeye sızmaya çalışan ve üzerinde bomba bulunan 3 militandan ikisinin öldürüldüğünü ifade etti.
Enbar Operasyon Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi ise Felluce'nin el-Harariyat bölgesinde ordu birliklerinin yürüttüğü operasyonlarda, 5 IŞİD militanının öldürüldüğünü 5 militanın da yaralandığını söyledi.
IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Ordu ile Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna hava desteği veriyor.
Kaynak : AA