İŞİD'e Katılmaya Giden Gazi Yakalandı

İŞİD'e Katılmaya Giden Gazi Yakalandı

IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmeye çalıştığı iddia edilen eski ABD askeri Tairod Nathan Webster Pugh, ABD'de terör örgütünü desteklemek ve yargıya mukavemet suçundan tutuklandı.

Eski ABD askeri ve havaalanı personeli olan Tairod Nathan Webster Pugh (47), IŞİD'e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmeye çalışırken, sınırda Türk askeri tarafından durdurulup önce Mısır'a ardından da ülkesi ABD'ye geri gönderildi. Pugh, geri gönderildiği ülkesinde polis tarafından tutuklandı.

Ortadoğu'da bir havaalanı firmasında tekniker olarak çalışan Pugh, bir süre önce işinden kovulduktan sonra önce Mısır'dan Türkiye'ye geçmiş sonra da buradan Suriye'ye geçmeye çalışmıştı. 1986-1990 yılları arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev yapmış olan Pugh'un 1998'de Müslüman olduğu bildiriliyor. Geri gönderildiği New Jersey eyaletinde, evinde yapılan arama sonrasında laptop'unun harddiskini yok etmeye çalıştığı iddiasıyla yargıya mukavemet suçu da listeye eklenen Pugh için, eşine Ocak ayında yazdığı mektupta "Benim için yalnızca iki yol var, zafer veya şehadet. Eğer şehit olursam çok güzel topraklarda anlatılamayacak güzellikte bir malikanede yaşayacağız." ifadelerini kullanmış.

Pugh' un bilgisayarında pek çok cihad videosu ile birlikte Mısır-Suriye-Türkiye ülkeleri arasındaki geçiş bölgelerinin haritası da ele geçirildi.