IŞİD'e Katılmak İsteyen İsrailli Yakalandı

IŞİD'e Katılmak İsteyen İsrailli Yakalandı

İsrail'de yaşayan Yahudi asıllı bir gencin, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalışırken İskenderun'da yakalandığı iddia edildi.

İsrail'de yaşayan Yahudi asıllı bir gencin, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçme çabasının son anda önlendiği öne sürüldü.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, "IŞİD'e katılmak için İskenderun'a ulaşan ismi açıklanmayan 21 yaşındaki Yahudi bir gencin geri gönderildiği" belirtildi.

Gencin ailesinin, internetteki yazışmalarından oğullarının IŞİD'e katılmayı planladığını anlamaları üzerine geçen hafta perşembe günü Dışişleri Bakanlığına başvurduğuna işaret edilen haberde, Türk yöneticilerin verdiği katkıdan da söz edildi.

Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanlığının yurt dışında yaşayan vatandaşlarından sorumlu direktörü Ilana Ravid, İsrail'in Kanal 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, Türk yönetimine, İsrailli genci IŞİD'e katılmadan iade edilmesi konusunda gösterdiği iyi niyet ve önlemler için teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Alon Lavi ise Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, Türk yönetimiyle yapılan işbirliği sayesinde söz konusu İsrailli gence Suriye topraklarına geçmeden ulaşıldığını ve gencin İsrail'e getirildiğini aktardı.

İsrailli bir Yahudinin IŞİD saflarına katılmaya çalışması bakımından olayın ilk olma özelliği taşıdığı belirtiliyor.