IŞİD'e Katılan 100 Alman Vatandaşı Öldürüldü

IŞİD'e Katılan 100 Alman Vatandaşı Öldürüldü

Alman Federal İçişleri Bakanı De Maiziere, Almanya'dan giderek IŞİD'e katılan 100 kadar Alman vatandaşın, çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi.

Irak ve Suriye'de IŞİD'le birlikte savaşan yaklaşık 100 Alman vatandaşın çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 'Bild am Sonntag' gazetesine verdiği demeçte, 2012'den beri savaş bölgesinde yaklaşık 700 Alman vatandaşının IŞİD'in yanında savaşa katıldığını söyledi.

Bunlardan üçte birinin geri döndüğünü belirten De Maiziere, Almanya'da terör tehlikesini asgariye düşürmek için gidişleri engellemeye çalıştıklarını, geri dönenler hakkında da dava açıldığını belirtti. Şu sıralarda 800'den fazla kişi hakkında 600 soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Yapılan kanun değişikliği ile birkaç aydan beri Alman yetkililer, şiddet eğilimli olarak gördükleri 'İslamcılar'ın, Irak ya da Suriye'ye gitmelerini engellemek için kimliklerine el koyma yetkisine sahip bulunuyorlar. Kimlik yerine bu kişilere 3 yıl geçerli bir belge veriliyor. Ancak bu belge ile Almanya'yı terketmelerine izin verilmiyor.

Önümüzdeki günlerde Suriye ya da Irak'a seyahat etmenin de suç unsuru olacağı, bu seyahatlerle terör eylemlerine katılmak ya da hazırlanmak hedefi güdüldüğü bildirildi. Ayrıca teröre mali destek için para toplama faaliyetleri de cezayı gerektiren suçlar arasına alındı. Yeni kararlar BM tarafından üye ülkelerin terörle mücadele için daha sert kanunlar çıkarması talebinden dolayı alındı.