IŞİD'e karşı İran Kürtleri de savaşa giriyor!

IŞİD'e karşı İran Kürtleri de savaşa giriyor!

IŞİD'in Irak ve Suriye'de Kürt bölgesine yönelik saldırılarına PKK, YPG ve Peşmerge'den sonra İran kürtlerini de teyakkuza geçirdi..

IŞİD’in Musul ve Şengal bölgesine yaptığı saldırılarından sonra, İran sınırında barınan İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) de mücadeleye destek vereceğini söyledi. İKDP, IŞİD örgütüyle savaşan Peşmerge Güçleri’ne katılmak için Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı’na başvurdu.

IŞİD’in Musul ve iki gün önce Êzidilerin yaşadığı Şengal bölgesini ele geçirmesinden sonra, YPG, Kürdistan Bölgesindeki peşmergeler ve PKK’lilerin IŞİD ile mücadelesine, İran’da yıllarca rejime karşı savaşan Doğu Kürdistan Demokrat Partisi Peşmergeleri de katılmak için Kürdistan Peşmerge Bakanlığı’na başvurdu.

İRAN KÜRTLERİ DE IŞİD SAVAŞINDA!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğu Kürdistan Demokrat Partisi Polit Büro Üyesi Rustem Cihangiri, ilk etapta ağır silahlarla donatılmış özel eğitimli 2 bin peşmergeyi her an savaşabilecek hazır konuma getirdiklerini belirterek, ’Kürdistanı savunmak için her Kürd içinde bulunduğumuz süreçte tetikte olmalı. IŞİD, Musul’un yanısıra Şengal ve Kürdistan bölgesinin kazanımlarına karşı bir tehlike arz ediyor. Halen birçok alanda IŞİD’e karşı savaşan peşmerge kardeşlerimize biz de takviye olmak istedik ve bunun için 2 bin peşmergemizi hazırladık. Peşmerge Bakanlığı’ndan cevap bekliyoruz. Cevap gelir gelmez peşmergelerimizi Kürdistan bölgesi yetkililerinin direktifleri doğrultusunda belirleyecekleri alanlara IŞİD’e karşı savaşmaya göndereceğiz. Kürdler tabii ki bu süreçte ortak bir güç halinde hareket etmelidir’ dedi.

YPG VE PKK DA PEŞMERGE'YE DESTEK VERMİŞTİ

IŞİD'in Şengal saldırısı sonrasında Irak'a geçen Suriye Kürtlerinin silahlı gücü YPG etkin bir pozisyon alırken Kandil'den yola çıkan iki taburluk PKK gücü de çatışmalara dahil olmuştu