IŞİD'e Irak'ta ağır darbe

IŞİD'e Irak'ta ağır darbe

Başkent Bağdat'ın kuzey doğusunda yer alan Diyale'nin Mansuriye Cibel bölgesindeki

Başkent Bağdat'ın kuzey doğusunda yer alan Diyale'nin Mansuriye Cibel bölgesindeki operasyonlarını hızlandıran hükümete bağlı emniyet güçleri, Mikdadiye, Çomani ve Sdur gibi bölgelerin kontrolünü IŞİD'in elinden geri aldı. Operasyonlar sırasında 25 IŞİD üyesi öldürüldü. Düzenlenen operasyon görüntülerini Savunma Bakanlığı basınla paylaştı. 

Düzenlenen operasyonlara ilişkin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyale'nin bir çok bölgesinde gönüllü bölge halkının da destek verdiği ordu güçlerinin IŞİD'e karşı ilerleme sağladığı, bölgelerde düzenlenen operasyonlara uçakların da destek verdiği bildirildi. 

14 KİŞİLİK KESKİN NİŞANCI TİMİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ordu komutanları basına konuşarak Diyale'nin Mikdadiye, Çumani ve Sdur bölgelerinin kurtarıldığını operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü IŞİD'e ait 7 aracın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Öte yandan Dicle Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir El Zeydi yaptığı basın açıklamasında Diyale'de faaliyet gösteren IŞİD'in 14 kişilik sniper timinin askeri operasyonlar sırasında öldürüldüğünü kaydetti. 

IRAK ORDUSU BEYCİ'YE GİRDİ
Irak hükümetine bağlı ordu ve Şii gönüllülerden oluşan güçler, Irak'ın Selahaddin eyaletinde 12 Haziran'dan beri IŞİD kontrolündeki Beyci ilçesine düzenledikleri operasyonlar sonucu ilçenin güneyinde yer alan El Temim ile El Nafıt semtlerini örgütün elinden geri almayı başardı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Selahaddin İl Meclisi başkanı Ahmed El Kerim, son bir hafta içerisinde Beyci'ye doğru karadan ilerleyen emniyet güçlerine Irak Hava Kuvvetleri ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların da havadan destek vermesi sonucu Tikrit- Beyci arasındaki Elbu Tuma, Haccac, El Mazraa, El Hamra, El Mihezzem köylerinin IŞİD'ten tamamen temizlendiğini duyurdu.
IRAK BAYRAĞINI ASARAK ZAFER İLAN ETTİLER

El Kerim açıklamasının devamında "Dün sabah Beyci'ye yaklaşan emniyet güçlerimizi IŞİD bombalı araçlarla düzenlediği intihar eylemleri ile engellenmek istedi ve ardından birliklerimizle çatışmaya girdi ama tüm zorluklara rağmen bu sabah askeri birliklerimiz ilçenin güneyinde bulunan El Temim ile El Nafıt semtlerine girmeyi başardı ve binaların çatısına Irak bayrağını asarak zaferini ilan etti. Çatışmalarda en az 50 IŞİD militanı hayatını kaybetti" dedi.