IŞİD'e büyük darbe!

IŞİD'e büyük darbe!

Irak'ın El-Enbar ilinde terör örgütü IŞİD mensubu 100'den fazla militanının öldürüldüğü iddia edildi

AA muhabirine konuşan Enbar İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Kerim  el-Kerbuli, "IŞİD militanlarının dört taraftan kente düzenlediği saldırıyı  püskürten aşiret mensuplarının desteklediği ordu birlikleri, 100'den fazla  militanı öldürdü. Çatışmalarda militanlara ait 8 araç ve 3 tekne kullanılamaz  hale geldi" dedi.

Kerbuli, IŞİD'in 5 günden beri kenti ele geçirmeye çalıştığını  hatırlatarak, "IŞİD'in Ramadi'ye düzenlediği söz konusu saldırı, şu ana kadar  yaptığı saldırıların en şiddetlisiydi" ifadesini kullandı.

Kerhut AA muhabirine 21 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Alınan bilgiye  göre, IŞİD güçleri gece saatlerinde kente dört yandan saldırıya geçecek. Durumun  tehlikesi ve ciddiyeti konusunda hem Başbakan (Haydar) İbadi'yi hem de ABD  Büyükelçisi Jones'u bilgilendirdim, acilen kara ve hava desteği sağlanması  talebinde bulundum" demişti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul  başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile  güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş  uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.