IŞİD'e Ağır Darbe: 17 Ölü, 26 Yaralı

IŞİD'e Ağır Darbe: 17 Ölü, 26 Yaralı

ABD ve koalisyon üyesi ülkelerin savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombaladı. 17 IŞİD militanı öldü, 26 militan yaralandı.

Kobani'ye yeni saldırılar için ek birlikler ve silahlar getirten IŞİD'e, bu sabah 6 hava saldırısı yapıldı. Yapılan operasyonda büyük darbe alan örgütün çok sayıda mensubunun öldüğünü bildirildi.

Musul'daki El-Cumhuri Hastanesi doktorlarından Velid Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zummar nahiyesi yakınlarına ABD uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları sonrası, hastaneye IŞİD militanı 17 kişinin cesedi ile 26 yaralının getirildiğini söyledi.

28 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Diyala vilayetine bağlı Bakuba'da yer alan Et-Taye köyüne gün içinde düzenlenen operasyonda da 28 IŞİD militanı ölmüştü.

BİR SÜREDİR SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.