IŞİD'den Suud ve İran'da Kerbela Törenlerine Saldırı

IŞİD'den Suud ve İran'da Kerbela Törenlerine Saldırı

Dün akşam İran'da düzenlenen Kerbela törenleri esnasında gerçekleştirilen saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, aynı saatlerde Suudi Arabistan'da düzenlenen anma programına da saldırıldı, beş kişi hayatını kaybetti

İran'da dün düzenlenen Kerbela törenleri sırasında meydana gelen saldırıda iki genç öldü ve iki kişi de yaralandı.

İran Fars haber ajansı'nın dün gece bildirdiği haberde, Huzistan eyaletinin Dezful şehrinde meydana gelen saldırıda, görgü tanıkları saldırganların tören kalabalığının olduğu yere plakası olmayan bir araba yaklaşarak ateş açtığını söyledi. 

İl Emniyet yetkilisi Albay Rahman Musevi, "Terörist bir saldırı olup olmadığ ıhala belli değil.Müfettişler konuyu inceliyor ve sonuçları en kısa sürede açıklanacak." açıklaması yaptı. Karimi Yeganeh Hüseyin (28) ve Bahman Rezaie (25) isimli iki vatandaşın saldırıda öldüğü, iki yaralının da hastaneye götürüldüğü bildirildi.

Son günlerde İslamı bölmek isteyen ve Şii düşmanlığı yapan IŞİD grubunun toplu törenlere saldırı dalgası başlattığını ve IŞİD'ten şüphelendiklerini söyledi.

Hareetz gazetesi saldırının sorumluluğunu IŞİD'in üstlendiğini iddia etti.

SUUDİ ARABİSTAN SALDIRISI

Suudi Arabistan'da Kerbela anma törenleri sırasında meydana gelen saldırıda beş kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada dün gece Suudi Arabistan'ın doğusunda Şii'lerin düzenlediği bir toplantıya yapılan saldırıda beş kişinin öldüğünü 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının IŞİD ile bağlantısı olan gruplarca yapıldığı iddia edildi. Bakanlık, rastgele sağa sola ateş açan kişinin polis kuvvetlerince öldürüldüğünü açıkladı.

dünyabülteni