IŞİD'den Kaçış-VİDEO

IŞİD'den Kaçış-VİDEO

IŞİD'in Musul'u ve çevresini işgal etmesinin ardından, bölgedeki halk Kerkük'e kaçmaya başladı. Binlerce kişi Dicle nehrini geçerek Kerkük'e sığınmak zorunda kaldı..

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ve çevresini işgal etmesinin ardından binlerce Musullu, Erbil ve Duhok’a kaçıyor, Kerkük’te ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Musul’da 5 günden bu yana IŞİD'in ilerleyişi devam ediyor. Irak ordusu ise tek kurşun sıkmadan IŞİD'in girdiği bölgeleri terk ediyor. Musul'un neredeyse tamamını ele geçiren IŞİD şu sıralarda Tikrit'in de büyük bölümünü kontrol altına aldığını duyurdu. Tikrit'teki Irak askerleri de Musul'da olduğu herhangi bir çatışmaya girmeden kenti IŞİD'e terk etti.

IŞİD'den kaçan halk Dicle nehrini geçerek Kerkük sınırına geldi;

IŞİD'in girdiği bölgelerden halk da kaçıyor. Halk Erbil ve Kerkük bölgelerine sığınıyor. Dün akşam geç saatlerde Erbil ile Duhok arasındaki Hazer güvenlik noktasına 2 kilometre mesafedeki Peşmerge güçlerine sığınan Musullular, aynı noktada bekletiliyor.

Bugün sabah saatlerinde gelenlerin sayısındaki artış sebebiyle güvenlik noktası geçişlere açılırken çatışmaların yol açtığı kaos nedeniyle halsiz düşen, baygınlık geçiren Musullulara bölge halkı su ve yiyecek dağıtıyor.

IŞİD MUSUL'DA İNSAN AVINA ÇIKTI

Musul’u ele geçiren IŞİD evleri tek tek arayarak asker ve devlet görevlisi arıyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)militanlarınca esir alınan Irak ordusu’na bağlı 20 asker infaz edildi. İnfaz edilen askerlerin çenazeleri kentin güneyindeki bir kasabaya bırakıldı.

Musul’daki çatışmaların iç yüzü gittikçe netleşiyor. France 24 ajansının geçtiği habere göre IŞİD militanları Musul’da esir aldıkları 20 Irak Ordusu askerini infaz ederek cenazelerini kentin güneyindeki bir kasabaya bıraktı.

Kent sakinlerinden Ahmed İbrahim, IŞİD militanlarının, evleri bir-bir arayarak devlet görevlileri, asker ve polis ailelerini topladığını söyledi.

DÜNYABÜLTENİ