IŞİD'den kaçan askerlerden müthiş iddia

IŞİD'den kaçan askerlerden müthiş iddia

IŞİD'in Musul baskınından kaçan Iraklı askerler, ordu komutanlarından bazılarının IŞİD'le işbirliği yaptığını söyledi.

IŞİD terör örgütünün Musul’u kuşatmasına mukavemet göstermeyerek ordudan ayrılan Iraklı asker ve polislerden bazıları, askeri yetkililerin isyancılarla anlaştığını öne sürdü. Kürt Özerk Bölgesi ve Ninova eyaleti arasındaki Kalak mülteci kampında kalan güvenlik görevlileri, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den kendilerine yardım etmesini istedi.
IŞİD’in Musul’a nasıl girdiğini anlatan polis memuru Ahmet, “İlk olarak IŞİD’e ait askeri araçlar gördük. Siyah kıyafetli idiler. Ninova eyaletinden olan bazıları yüzlerini kapamıştı.” ifadelerini kullandı. Ahmet, saldırı öncesi gizli hareket ettiğini söylediği militanlar hakkında “Artık açıktan hareket ediyorlar. Usama El-Nuceyfi’nin (Irak Parlamento Sözcüsü ve Ninova Valisi) saldırıdan bir gün önce kuzeye kaçtığını biliyoruz.” şeklinde konuştu.
İsyancıların Ninova Askeri Operasyonlar Dairesi Başkanı Mehdi Salih El-Garavi ile anlaştığını iddia eden Musul’da görev yapmış eski Irak askeri Mahmud, “Aradılar ve ‘Musul’u bırakırsan güvende olacaksın ve yeni hükümette iyi bir pozisyonun olacak’ dediler.” diye konuştu. Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’ye de çağrıda bulunan eski asker, “Maliki duy sesimizi. Her şeyimizi kaybettik. Bize yardım et.” ifadelerini kullandı.