IŞİD'den bomba yüklü araçla intihar saldırısı!

IŞİD'den bomba yüklü araçla intihar saldırısı!

ŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kürt grupların kontrolündeki sınır kapısını ele geçirmek isteyen terör örgütü, bu bölgeye ağır silahlarla saldırdı. Çatışmalar sırasında sınır kapısı yakınında büyük bir

ŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kürt grupların kontrolündeki sınır kapısını ele geçirmek isteyen terör örgütü, bu bölgeye ağır silahlarla saldırdı. Çatışmalar sırasında sınır kapısı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası yükselen alev topu sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla gözlendi. İki grubun karşılıklı izli mermi kullanması dikkat çekti.

Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, sınır kapısına 500 metre uzaklıkta bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini belirtti.

Çatışmaların ilçenin güney kesiminde yoğunlaştığını vurgulayan İbrahim, "IŞİD güçleri bu kez Kobani'nin güneyinden yüklenmeye başladı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor ancak ilçenin batı bölümünde kontrolü ele geçirdik" dedi.