IŞİD'den Açıklama : Dinsiz PKK'yı Temizleyeceğiz

IŞİD'den Açıklama : Dinsiz PKK'yı Temizleyeceğiz

Terör örgütü IŞİD, yapılan tüm bombardıman ve saldırılara rağmen Kobani’yi ele geçirme konusunda kararlı olduklarını duyurdu.

IŞİD’e yakın haber sitesinde PYD güçleri ile çatışmaların devam ettiği Kobani’den son görüntüler yayınlandı. Kobani’nin merkezini ele geçirdiklerini iddia eden IŞİD militanları, Kobani Kültür Merkezi başta olmak üzere bir çok binanın kendilerinin kontrolünde olduğunu ifade ediyor.

''KÜRTLERLE SAVAŞMAYA DEĞİL, ALLAH İÇİN GELDİK''

Görüntülerde Ayn El Arab (Kobani) merkezinde olduğunu söyleyen IŞİD militanı, “Bu arkamda gördüğünüz Kobani Kültür Merkezi, ilerleyişimiz de sürüyor. Biz buraya Kürtlerle savaşmaya değil, Allah’ın dinini hakim kılmaya geldik. Uçaklara, koalisyonlara ve bombardımanlara rağmen kararlılığımız sürüyor. Psikolojik durumumuz üst seviyededir. Kobani’yi tamamen ele geçirene kadar durmayacağız. Allah’ın izni ile bu konuda kararlıyız” diye konuştu. 

''HER GÜN İLERLİYORUZ''

Ellerinde silahlarla Kobani’nin merkezindeki ana cadde üzerinde durduklarını ifade eden diğer IŞİD mitanları ise, hergün ilerlediklerini anlatıyor. Zaman zaman çatışma seslerinin sürdüğü bölgede silah sesleri duyuluyor. Geniş bir caddede kimsenin olmaması dikkat çekiyor. 

''DİNSİZ PKK'YI TEMİZLEYECEĞİZ''

Görüntülerde konuşan IŞİD mensubu, “Savaş uçakları ile gece gündüz demeden 24 saat boyunca bizi bombalıyorlar. Bu ise sadece bizim kararlılığımızı artırıyor. Burayı (Kobani) dinsiz ve pislik PKK ve diğerlerinden temizlemek için geldik. Dünyadaki tüm kafirlerin hedefi ise İslam devleti kurmamızı engellemek. Tek amaçları bu.”şeklinde konuştu.

Görüntülerde binalara konuşlanan IŞİD militanları ile PYD güçleri arasında göğüs göğse sokak çatışmalarının yaşandığı görülüyor. 

Kaynak: CİHAN