IŞİD’de NATO Subayı Türk Militan!

IŞİD’de NATO Subayı Türk Militan!

IŞİD’e ait “sızıntı” belgelerde, İngiliz elektronik mühendisi ve Norveçli pilotun yanı sıra, NATO subayı bir Türk militanın da örgüt saflarında bulunduğu ortaya çıktı.

erör Örgütü IŞİD'in "elit" savaşçılarına dair sızıntı, çok kapsamlı bir şebeke ile karşı karşıya olunduğunu gösteriyor.

İngiliz The Telegraph, Suriye'de "ılımlı" muhalefetten yana yayın yapan Zaman el-Wasl'ın ele geçirdiği Rakka belgelerini yayımladı.

Belgelerde, Rakka'da eğitim alan 368 militanın "CV'leri" bulunuyor. "Kamp Veritabanı" isimli belge Haziran 2014 tarihli. Belgelerde adı geçen militanların işleri ise hayli ilginç. IŞİD'lilerin "elit" timinin eğitimli savaşçılar olduğu anlaşılıyor.

Örneğin 62 yaşındaki "Ebu İsmail el-Endonezi" isimli bir cihatçı, önde gelen bir İngiliz şirketinde elektronik mühendisi olarak çalıştığını söylemiş. Bu şirketteki görevi ise, iletişim kanallarını izlemekmiş.

Belgelere göre, Ebu İsmail Britanya'daki yaşantısından tatmin olmamış ve IŞİD'e katılmaya karar vermiş. Ebu Musa el-Kanadi isimli bir Kanadalı cihatçı ise kimya mühendisi olduğunu, bir başka Kanadalı ise 11 ay boyunca uçak teknisyeni olarak çalışan bir elektro-mekanik mühendisi olduğunu belirtmiş. Ebu Emir el-Rusi isimli bir Norveçli ise, kendisini helikopter pilotu olarak tanıtmış.

NATO SUBAYI

En ilginç bilgi ise, bir Türk'e ait. Ebubekir kod adlı bu cihatçı, 18 ay boyunca NATO'da görev yaptığını söylemiş. Belgelerde adı geçen militanların yüzde 30'undan fazlası, daha önce askeri deneyime sahip kişiler. Çoğu, kendi ülkelerinin ordularında görev yapmış.

Yurt Gazetesi