"IŞİD'çiler Cehennem Köpekleri ve Haricilerdir"

"IŞİD'çiler Cehennem Köpekleri ve Haricilerdir"

“Ebu Katade” olarak tanınan Ömer Mahmud Osman, dün çıkarıldığı mahkemede...

 “Ebu Katade” olarak tanınan Ömer Mahmud Osman, dün çıkarıldığı mahkemede iki Amerikalı gazetecinin idam edilmesini eleştirdi ve IŞİD üyelerini “cehennem köpekleri ve hariciler” olarak niteledi.

Ebu Katade, şöyle konuştu: Gazeteci, bir elçi gibidir, onu öldüremezsiniz.

Kendisine “Bin Ladin’in Avrupa elçisi” lakabı verilmiş olan Ebu Katade, IŞİD’in “öldürme ve yok etme makinesi” olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: Gelecek, Ehlisünnet ve’l-Cemaat’indir. Amerika ve diğer ülkelerin IŞİD’e karşı başlattıkları savaş konusunda da şunu söyleyebilirim: Ben hiçbir Müslümana karşı başkalarıyla ittifak içinde olmadım.

IŞİD terör örgütü 2013 yılında Suriye’de tutukladığı iki Amerikalı gazeteciyi son iki hafta içinde idam etti ve bu infaza ait görüntü kayıtları Amerikan güvenlik kurumları tarafından teyit edildi.

Ebu Katade 1960 yılında Filistin’in Beytüllahim kentinde doğdu. O, 1993 yılında ailesiyle birlikte İngiltere’ye sığınma talebinde bulundu. Fakat Londra’daki yetkili makamlar 2013 yılında onu ülkeden çıkardı ve yargılanması için Ürdün’e gönderdi.

Ürdün mahkemesi, Ebu Katate’yi 1998 yılında Amman’da bulunan bir Amerikan okuluna düzenlenmiş terör saldırısıyla yargıladığı mahkemede suçsuzluğuna karar verdi.

Ebu Katade şu anda 2000 yılında Ürdün’deki turistlere saldırmış olmakla yargılanmaktadır. O, hakkındaki suçlamaların tümünü reddetmektedir.