"IŞİD Yenilmeden Değişiklik Olmaz"

"IŞİD Yenilmeden Değişiklik Olmaz"

Beşşar Esed bir İtalyan kanalına verdiği röportajda 'Teröristlere karşı zafer elde edilene kadar, hiçbir değişiklik olmaz' dedi.

Viyana Konferansı'nda Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek için bir eylem planı açıklandı. 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İtalyan Rai televizyonuna bir röportaj verdi. Esed, "Suriye'nin bir bölümünü işgal eden teröristler yenilgiye uğratılana kadar hiçbir değişiklik olmaz" dedi.

"Teröristler"in yenilgiye uğratılmasının ardından ülkesinde geçiş için 1.5 ile 2 yıla ihtiyaç olduğunu iddia eden Suriye Devlet Başkanı Esed, Suriye halkının devlet başkanlığı seçimleri istemesine ise karşı çıkmayacağını söyledi. 

KERRY: SURİYE'DE BÜYÜK KIRILMA OLABİLİR 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Suriye Konferansı sonrası yaptığı açıklamada, "Suriye'de büyük bir kırılmadan birkaç hafta uzakta olabiliriz" demişti. Suriye'de Esed'in geleceğiyle ilgili Batılı ülkeler ve Rusya hala anlaşamadı. Batı, Suriye'deki iç savaşın baş sorumlusu olarak Esed'i görüyor. 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ise, ülkesindeki IŞİD varlığından Batı'yı sorumlu tutuyor.

RUSYA ESED'DEN VAZGEÇMİYOR 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dün yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı gerçek bir uluslararası koalisyon kurulması için Batılı ülkelerin Esed rejiminin iktidardan gitmesini şart koşmaması gerektiğini söylemişti.