İŞİD Yeniden Kobanide

İŞİD Yeniden Kobanide

70'e yakın IŞİD militanı kılık değiştirerek girdikleri Kobani ve civar köylerinde büyük bir saldırı düzenledi

IŞİD militanları, gece sürpriz bir şekilde 5 ay önce kaybettikleri Kobani'ye tekrar saldırdı. Suriye'nin Carablus şehrinden Kobani'ye sızan IŞİD militanları, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin kılığına girerek bombalı araçlarla saldırı düzenledi. Sabah 5 sıralarında araçlardan biri Kobani'nin meydanında diğeri ise Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında patlatıldı. Saldırılarda 15 kişinin öldüğü, 150'ye yakın kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 100'e yakını Türkiye'ye getirilerek hastanelerde tedavi altına alındı. YPG kaynakları saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının Carablus tarafından 12 araçla geldiklerini açıkladı. YPG kıyafetleri giyen, sakallı olmayan ve kendilerini ÖSO'ya bağlı Burkan El Fırat grubunun üyeleri olarak tanıtan 60-70 militan, bombalı araçla düzenledikleri saldırının ardından sokağa çıkan sivillere ateş açtı. YPG'lilerin karşılık vermesi üzerine kent meydanında çatışma çıktı. IŞİD, öğle saatlerinde ise Mürşitpınar Sınır Kapısı karşısındaki bölgede, bomba yüklü araçla bir intihar saldırısı daha gerçekleştirdi. Kente saldıran militanların büyük çoğunluğu çıkan çatışmada öldürülürken, aralıklı olarak çatışmalar sürüyor.


GECE KÖYLERİ BASMIŞLAR
Bu arada IŞİD militanlarının Kobani'deki saldırıdan önce köylerinde katliam yaptığı ortaya çıktı. Gece 03.00'ten itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar civar köylerdeki evlerin kapılarını çalan militanlar, kapıyı açanları sessizce öldürdü. Sadece Bark Butan köyünde 23 kişinin bu şekilde katledildiği öğrenildi. Bir Kobanili “Kendimizi eve kilitledik. Dışarı çıkanları öldürülüyorlardı. Öldürülenlerin çoğu kadın ve çocuklar” diye konuştu. Kobani ve köylerinde öldürülenlerin sayısının 100'ü aştığı tahmin ediliyor. 
GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI
Kobani'nin merkezinde çatışmalar devam ederken dış bölgesindeki bazı köylerden de dumanlar yükseldi. Sınırda güvenlik güvenlik tedbirleri en üst seviyede tutulurken sınır hattına gelen ve Türkiye'ye geçmek isteyen 300 kadar Suriyelinin bu talebi kabul edilmedi. Öte yandan Kobani'de çatışmaların tekrar başlamasıyla Tel Abyad'a geri dönüşler durduruldu.(Türkiye)



Türkiye Gazetesi