IŞİD videosunda İngiliz tıp öğrencisi

IŞİD videosunda İngiliz tıp öğrencisi

20 yaşındaki Nasser Muthana’nın babası, İngiliz Daily Mail Gazetesi’ne yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtip, “Tam emin değilim ama oğluma benziyor. İnsanları öldürdüğü için Allah’tan korksun. İnsanları öldürüp sonra Allah’ın huzuruna nasıl çıkacak?”

20 yaşındaki Nasser Muthana’nın babası, İngiliz Daily Mail Gazetesi’ne yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtip, “Tam emin değilim ama oğluma benziyor. İnsanları öldürdüğü için Allah’tan korksun. İnsanları öldürüp sonra Allah’ın huzuruna nasıl çıkacak?” diye sordu. 

 

 

Tıp öğrencisinin babası, oğlunu affedip affetmeyeceğine dair soruya da “Hayır, akıl hastası olması lazım ya da başka bir sorun var” dedi.
Muthana daha önce Temmuz ayında yayınlanan IŞİD'in 'propaganda videosu'nda da görülmüştü.

17 yaşındaki kardeşiyle Suriye'ye gitmişti

17 yaşındaki kardeşi Aseel ile birlikte Suriye'ye giden Muthana, Suriye'de öğrendiklerini dönüşte İngiltere'ye karşı kullanma tehdidinde bulunmuştu.

IŞİD'in Amerikan yardım çalışanı Peter Kassig'i öldürdüğünü ilan ettiği videoda 16 IŞİD üyesi, Suriyeli askerlerin kafasını keserken görülüyor. IŞİD üyelerinden 'Cihatçı John' lakaplı militan ise ABD Başkanı Barack Obama'ya mesaj verip, ABD yönetiminden Irak ve Suriye'ye kara gücü göndermesini istiyor.

Kaynak: Reuters, Daily Mail