IŞİD Üyesinin 'selfie'si Pahalıya Maloldu!

IŞİD Üyesinin 'selfie'si Pahalıya Maloldu!

Bir IŞİD üyesinin sosyal medyada paylaştığı fotoğraftan, IŞİD karargahının yerini tespit eden ABD, bölgeye bomba yağdırdı

IŞİD üyesi bir gencin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf sayesinde IŞİD komuta merkezini tespit eden ABD ordusu, savaş uçaklarıyla bölgeyi yerle bir etti.

Olay hakkında açıklama yapan, ABD Hava Kuvvetleri'nde Pasifik Hava Komutanı olarak görev yapan General Herbert Hawk Carlisle, "IŞİD'in önemli bir merkezini vurduk" dedi.

ABD ordusunun IŞİD mensuplarıyla sosyal medya aracılığıyla da mücadele ettiğini belirten General Herbert Hawk Carlisle, "Bir IŞİD üyesi sosyal medyada fotoğrafını paylaştı. Örgüt mensubu IŞİD'e ait bir komuta merkezinin önünde duruyordu. Florida'daki üssümüzde görevli askerlerimiz, fotoğraftan yola çıkarak örgüte ait komuta merkezini tespit etti ve sonraki 22 saat içerisinde savaş uçaklarımız burayı bombalayarak yerle bir etti" dedi.

ABD'nin IŞİD'le mücadele koordinatörü John Allen, geçtiğimiz çarşamba günü Katar'da yaptığı konuşmada, IŞİD'le mücadelenin 10 yıl ya da daha fazla sürebileceği uyarısında bulunmuştu.