IŞİD Türkmen Köylerini İşgal Etti

IŞİD Türkmen Köylerini İşgal Etti

Suriye’deki saldırılarına hız veren IŞİD ülkenin kuzeyinde Halep ve çevresini hedef aldı.

Cumartesi gecesi saldırıya geçen IŞİD militanlarıyla bölgedeki ÖSO üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Bölgedeki yerel kaynaklardan aktarılan bilgilere göre; IŞİD Halep çevresinde Soran Azaz kasabası ve pek çok Türkmen köyünü ele geçirdi. Saldırıda 10 kişi ölürken çok sayıda Türkmen’in de yaralandığı iddia edildi.

IŞİD’in infaz eylemlerinden çekinen Türkmen siviller saldırı sırasında evlerini ve mallarını geride bırakarak çevredeki nispeten güvenli yerleşim birimlerine sığındı. Bazı Türkmenlerin de Türkiye’ye ulaşmak için yollara düştükleri söyleniyor.

Suriyeli Türkmen aktivistlerden Tarık Sülo Cevizci, saldırıların devam etmesi halinde Türkiye’ye yönelik bir göç dalgasının oluşabileceğini söyledi. Onlarca Türkmen ailenin IŞİD işgalinin genişlemesi halinde Türkiye’ye sığınmak isteyeceği tahmin ediliyor. Türkmen aktivist henüz konunun Türkiye ile ele alınmadığını da sözlerine ekledi.

IŞİD’in önceki gün ele geçirdiği yerleşim birimlerinden sonra 10 kilometre kuzeydeki Azaz’a ulaştığı ve burada çatışmaların yoğunlaştığı açıklandı.

TÜRKİYE SINIRINDA

Türkiye’nin Kilis sınırı yakınına 20 dakika uzaklıkta bulunan Azaz, sınıra erişim bağlamında büyük stratejik öneme sahip bulunuyor. Suriye içinde rejimle mücadele eden muhalifler açısından da Azaz önemli bir kasaba olma özelliği taşıyor.

‘BÜYÜK GÖÇ YAŞANIR’

Şam Cephesi’nin (El Cephet’uş Şamiyye) basın sorumlularından Ahmed Muhammed, “IŞİD’in kuzeydeki ilçelere saldırması halinde bölgede büyük göç yaşanır” dedi.

AA