İŞİD Saldırıya Geçti

İŞİD Saldırıya Geçti

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın petrol zengini kentinin güneybatısından büyük bir saldırı başlattı, kent merkezinde de bombalı saldırı gerçekleştirdi. Koalisyon uçakları da sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalıyor.

IŞİD dün gece 01:30 sıralarında Kerkük’ün güneyinde yer alan Telwerid, Meryembeg ve Mala Abdullah cephelerinde bulunan peşmerge karargahlarına saldırdı. Sisli havadan yararlanan terör örgütünün, bombalı araçlar ve intihar eylemcileri kullanarak bazı köylere girdiği belirtildi. Rudaw'da yer alan habere göre, saldırılarda 1 peşmerge hayatını kaybetti ve 7 peşmerge de yaralandı 

Al Jazeera'nin ulaştığı kaynaklara göre kentin büyük bir kısmına elektrik verilmiyor. IŞİD'in saldırdığı bölgede Kuzey Petrolleri olarak bilinen petrol şirketinin tesisleri ve şirket binaları bulunuyor. Çatışma sesleri Kerkük kent merkezine kadar ulaşıyor. Koalisyon uçakları da sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalamaya başladı.
BOMBALI ARAÇLA SALDIRI
IŞİD sabah saatlerinde ise Kerkük kent merkezinde Irak polis Müdürlüğü ve Kürt Partilere ait asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi. Bir grup IŞİD mensubu, kent merkezinde bulunan Kasr Kerkük adlı otel binasına saldırdı ve orada da çatışmalar başladı. Anadolu Ajansı’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre IŞİD mensupları, gece saatlerinde Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel El Verd, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdiği ve Meryembegi Nehrawan ve Mektep Halid’i gibi bölgelerin yeniden Peşmerge Güçleri'nin kontrolüne geçtiği bildirildi.
Rûdaw muhabiri, sabah saatlerinde bir intihar eylemcisinin bombalı araçla Kerkük Saray Oteli yakınında bulunan eski Kerkük Polis Müdürlüğü binasının içine girerek aracı patlattığını söyledi.
SİS NEDENİYLE BOMBALANAMADI
Kerkük’ün Türkmen Milletvekili Hasan Turan, Al Jazeera Türk’e yaptığı açıklamada IŞİD güçlerinin dün akşamki yoğun sisten faydalanarak kentin güneybatısından büyük bir saldırı başlattığını açıkladı. Sis nedeniyle koalisyon uçaklarının uzun süre keşif ve bombardıman uçuşu yapamaması nedeniyle IŞİD’in Peşmerge savunma hattına yüklendiğini söyleyen Turan, bir grup IŞİD mensubunun Kasr Kerkük oteline mevzilenerek kargaşa yaratmaya çalıştığını ve güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığını, otelin kuşatma altında olduğunu söyledi.